A ricotta savóból egy ízletes, házi készítésű sajt, amelyet tejsavó felhasználásával készítenek. A ricotta egy olasz eredetű sajt, amelynek neve a 'recuperare' (újrahasznosítani) szóból származik, mivel a készítése során felhasznált tejsavó a túró készítésének mellékterméke. Az eredmény egy finom, lágy, morzsás sajt, amely tökéletesen alkalmas sütéshez, főzéshez, vagy akár önállóan, friss kenyérrel is.
A ricotta savóból készült változata különösen könnyen emészthető, hiszen a savó fehérjéi és ásványi anyagai könnyen felszívódnak. Gazdag kalciumban, fehérjében és más alapvető tápanyagokban, így ideális alapanyag tápanyagban gazdag és ízletes fogásokhoz.
A ricotta savóból rendkívül sokoldalú. Felhasználható töltelékekhez, tésztákhoz, rakott ételekhez, de süteményekben, palacsintákban, túrós batyukban és egyéb édességekben is kiválóan megállja a helyét. A ricotta túró alapú ételek tökéletes állagot biztosítanak, és enyhe, természetes ízvilágot adnak.
Salátákhoz is remek választás, fűszerekkel, olívaolajjal és zöldségekkel tálalva. A ricotta tejből készült változata krémes, finom textúrával gazdagítja az étkezéseket.
A ricotta savóból nemcsak egy friss és tápláló tejtermék, hanem egy valódi alapanyag a házi konyhákban, amit könnyedén beilleszthetsz bármely étkezésbe, akár sós, akár édes formában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.