Vaj édes tejszínből egy hagyományos, természetes állati zsiradék, amelyet friss, pasztőrözött édes tejszínből köpüléssel nyernek. Színe világossárga, állaga kenhető, selymes, íze pedig enyhén édeskés és telt – mindez attól függ, hogy milyen minőségű tejszínt használtak az előállításához.
Az édes tejszínből készített vaj különlegessége, hogy nem fermentált, azaz nem savanyított alapanyagból származik, így lágyabb ízvilágot képvisel, amely kiválóan illeszkedik mind az édes, mind a sós ételekhez. Kiváló sütéshez, főzéshez, kenyérre kenve, vagy például sütemények, krémek, mártások alapjaként.
A vaj édes tejszínből kiváló választás sütemények, szószok, mártások, vajkrémek készítéséhez. Alkalmas sütéshez, pároláshoz, kenyérre kenve, vagy akár meleg italok (pl. vajas kávé) dúsításához is. A klasszikus francia és magyar konyha egyik alapvető zsiradéka.
Hűtőszekrényben 0–5 °C között tárolandó, jól zárható dobozban. Friss vaj esetén maximum 1–2 hétig tartható el, de fagyasztható is, így akár 6 hónapig is megőrzi minőségét. Fontos, hogy levegőtől és fénytől védve legyen tárolva, így elkerülhető az avasodás.
A vaj édes tejszínből a legtermészetesebb és legfinomabb módja a zsiradékbevitelnek – gazdag íz, krémes textúra, és valódi, adalékmentes alapanyag.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.