Az egész kókuszdió a kókuszpálma (Cocos nucifera) gyümölcse, amely egzotikus megjelenésével és sokoldalú felhasználhatóságával különleges helyet foglal el az alapanyagok világában. A kókuszdió rostos, kemény héja alatt található a friss, lédús kókuszvíz és a vastag, fehér kókuszhús, amelyek egyaránt értékes tápanyagforrások.
A kókuszhús gazdag telített zsírsavakban, közepes láncú trigliceridekben (MCT), amelyek gyors energiát biztosítanak, valamint rostban és mangánban. A kókuszvíz természetes elektrolitokat tartalmaz, kiválóan hidratál, különösen sportolás vagy nyári időszak alatt.
Az egész kókuszdió hűvös helyen tárolva hetekig eltartható. Felbontás után a kókuszvíz azonnal fogyasztandó, míg a kókuszhús hűtőben tárolva pár napig friss marad, vagy fagyasztható is.
A kókuszdió egészben tehát nemcsak látványos, hanem funkcionális alapanyag is – természetes hidratáló, energiaszint-növelő, és kiváló ízélmény egyaránt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.