Áztasd be a mustármagokat 30 percre, majd zöld chilivel és kevés vízzel turmixold sima pasztává. Keverd hozzá a sárga mustárpasztát, sót, kurkumát és kókuszreszeléket.
Ne használd túl sok vizet – a paszta legyen sűrű, hogy jól tapadjon a garnélára.
Add hozzá a megtisztított garnélát a pasztához, locsold meg mustárolajjal, keverd alaposan össze, és pihentesd 15 percig.
A mustárolaj előzőleg enyhén melegítve kevésbé lesz erős, mégis megtartja aromáját.
Vágd le a fiatal kókuszdió tetejét, öntsd ki belőle a levét (félretehető), majd kanalazd bele a garnélás keveréket. Adj hozzá kókusztejet is, majd zárd le a fedelével, és szorosan csomagold be alufóliával.
Ha nincs kéznél daab, használj hőálló, fedeles kerámiaedényt – az ízhatás hasonló lesz.
Tedd a csomagot előmelegített 180°C-os sütőbe, és süsd 25–30 percig. A gőzben a garnéla omlósra fő, és átveszi a mustáros-kókuszos ízeket.
A kókusz belseje kissé megpuhul – tálaláskor kanállal kaparható és keverhető a rákhoz.
Vedd ki a sütőből, óvatosan bontsd ki. Tálald forrón főtt rizzsel, a zöld chilit akár egészben is benne hagyva.
Ha erősebben szereted, vágd fel a chilit tálalás előtt – így intenzívebb lesz az íz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.