A túró tehéntejből egy tradicionális és rendkívül sokoldalú alapanyag a magyar konyhában. A túró a tehéntej alvasztásával és leszűrésével keletkező tejtermék, amelynek friss, morzsás állaga és enyhén savanykás íze kiválóan illeszkedik számos ételbe. Legyen szó sós vagy édes fogásról, a tehéntúró mindig kiemelkedő tápértékkel járul hozzá az étkezéshez.
A tehéntúró természetes fehérjeforrás, amely alacsony zsírtartalommal is rendelkezhet, típustól függően. A sportolók, diétázók és egészségtudatos fogyasztók is előszeretettel használják napi szinten, köszönhetően teljes értékű aminosavprofiljának és könnyű emészthetőségének.
A tehéntúró rendkívül sokféleképpen alkalmazható: töltelékekhez (túrós batyu, túrós palacsinta), pitékhez, túrógombóchoz, de akár salátákba, szendvicskrémekhez vagy önmagában is kiváló választás. A sós változat kaporral, fokhagymával, zöldfűszerekkel is ízesíthető.
A sütés során állagot és tartalmat ad a tésztáknak, főként pogácsákban, lepényekben. Édességekben pedig egyensúlyozza a cukros ízeket, és természetes krémességet biztosít.
A túró tehéntejből nem csupán egy klasszikus tejtermék, hanem egy tápláló, jól variálható és széles körben alkalmazható alapanyag a modern és hagyományos konyhákban egyaránt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.