Kukoricaolaj egy világszerte elterjedt, sárga színű, semleges ízű növényi olaj, amelyet a kukoricacsírából sajtolnak. Gazdaságos, jól hőálló, könnyen elérhető – ezért gyakori választás a háztartásokban és vendéglátásban egyaránt.
A kukoricaolaj főként telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ezen belül is magas az omega-6 (linolsav) aránya. Emellett E-vitaminban gazdag, így antioxidáns hatása révén hozzájárulhat a sejtek védelméhez. Semleges íze miatt széleskörűen felhasználható – nem dominálja az ételek ízvilágát.
A kukoricaolaj használható magas hőfokú főzéshez, mint például rántás, pirítás, sütés, vagy bármilyen olajban sütött étel készítéséhez. Salátaöntetekhez és majonézekhez is ideális, mivel nem dominálja az egyéb ízeket. Sütemények tésztájába is keverhető, ha puhább textúrát szeretnénk elérni.
A kukoricaolajat hűvös, sötét helyen célszerű tartani, lehetőleg zárt üvegben. Felbontás után 3-4 hónap alatt célszerű elhasználni, mivel oxidációra hajlamos. A jó minőségű olaj aranysárga színű, friss illatú és nem kesernyés.
A kukoricaolaj egy praktikus, semleges és egészséges növényi olaj, amely ideális választás lehet a hétköznapi és intenzívebb konyhai igényekhez egyaránt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.