A kendermag hántolt változata az egyik legtáplálóbb növényi alapú szuperélelmiszer, amely kiemelkedő fehérjetartalmával, omega-3 zsírsavaival és gazdag ásványianyag-tartalmával segíti az egészségtudatos táplálkozást. A kendermag héját eltávolítva a belső, puha, enyhén mogyorós ízű maghoz jutunk, amely rendkívül sokoldalúan használható.
A hámozott kendermag fő előnye, hogy könnyebben emészthető és tápanyagai jobban hasznosulnak, mint a héjas változaté. Gazdag telítetlen zsírsavakban, különösen alfa-linolénsavban (ALA), ami az omega-3 családba tartozik, és gyulladáscsökkentő hatással bír.
A hántolt kendermag könnyen beilleszthető a napi étrendbe:
Nem szükséges főzni vagy áztatni – nyersen is fogyasztható, mivel a héj nélküli mag könnyen emészthető. A hámozott kendermag rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez, az immunrendszer működéséhez, és segíthet a hormonháztartás egyensúlyában.
Tárold hűvös, száraz helyen, lehetőleg fénytől védve – az olajtartalma miatt könnyen avasodhat, ezért légmentesen zárható üvegben ajánlott tartani.
A kendermag hántolt formában tökéletes választás, ha tápanyagdús, természetes növényi forrásokat keresel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.