A kesudió hántolt nyers formája az egyik legnépszerűbb növényi alapanyag a vegán, paleo és gluténmentes konyhákban. Krémes textúrája, semleges, enyhén édeskés íze és magas tápanyagtartalma miatt a nyers kesudió az egyik legsokoldalúbb mag, amely nemcsak nassolnivalóként, hanem alapanyagként is tökéletes számos recepthez.
A nyers állapot azt jelenti, hogy a kesudió nem volt pörkölve, sózva vagy ízesítve, így megőrzi eredeti zsírsav-összetételét és természetes vitaminjait. A héj nélküli, világos krémszínű szemek jól emészthetőek és tökéletesen alkalmasak például kesudiókrém, növényi tej, sajt vagy édesség készítésére.
A kesudió hántolt nyers formáját hűvös, száraz helyen, zárható üvegben érdemes tárolni. Mivel magas zsírtartalmú, könnyen avasodhat, ha nedvesség vagy hő éri. Áztatás után könnyebben emészthető, és a textúrája is még selymesebb lesz.
Összességében a nyers hántolt kesudió egy rendkívül hasznos, természetes alapanyag, amely szinte bármely étrendbe könnyedén beépíthető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.