Tökmagolaj héjatlan magból egy rendkívül értékes, ízletes és tápláló hidegen sajtolt növényi olaj, amely a héjától megfosztott, zöld tökmagokból készül. Ez a fajta olaj sűrűbb, intenzívebb ízvilágú és magasabb tápanyagtartalommal bír, mint a héjas változatból készült olajok.
A héjatlan tökmag (más néven: Stájer tökmag) olaja sötétzöld színű, enyhén mogyorós ízjegyeket hordoz, és rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban, antioxidánsokban és mikrotápanyagokban.
A tökmagolaj héjatlan magból kiváló alapanyag salátaöntetekhez, pástétomokhoz, levesek díszítésére, és még desszertek – például vaníliafagylalt – különleges kiegészítője is lehet. Nem ajánlott hevítve használni, mivel hőre elveszti értékes tápanyagainak jelentős részét.
Hűvös, sötét helyen tárolva az olaj akár több hónapig is megőrzi minőségét. Felbontás után célszerű 2-3 hónapon belül elfogyasztani, mivel levegőn gyorsan oxidálódhat. Az olaj sűrűsége és sötétzöld árnyalata az elsődleges minőségi indikátorok közé tartozik.
A héjatlan tökmagból készült olaj igazi különlegesség, amely nemcsak az ételeket gazdagítja, hanem támogatja az egészséges életmódot is. Napi 1-2 teáskanál elfogyasztása már jelentős antioxidáns- és zsírsavbevitelhez juttathatja a szervezetet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.