A zöld banánt hámozd meg, majd vágd apró darabokra. Sózd meg, és hagyd 10-15 percig állni, hogy a banán levet eresszen.
A zöld banán levének kiszűrése segít abban, hogy a végső étel ne legyen túl keserű.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A koriandert vágd finomra.
A friss koriander hozzáadása segít kiemelni az étel ízét, és frissességet ad neki.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a mustármagot. Amikor a magok elkezdenek pattogni, add hozzá a köményt és a fokhagymát. Pirítsd őket 1-2 percig.
A mustármag és kömény pirítása fokozza az ízeket és intenzívebbé teszi a fűszereket.
Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Ezután tedd bele a kurkumát és chili port, és keverd jól össze.
A hagymát ne hagyd túl sokáig pirulni, mert a túl sötétre pirult hagyma keserű ízt adhat.
A zöld banánt tedd a serpenyőbe, és párold 10-12 percig, amíg megpuhul. Ha szükséges, egy kevés vizet is adhatsz hozzá.
Ne főzd túl a banánt, mert könnyen szétmállik. Párolás közben kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá sót.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és a tetejére egy kis extra chili port is szórhatsz, ha szereted az erősebb ízeket.
A koriander frissessége kiemeli a fűszeres étel ízét, és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.