Mochar ghonto, zöld banán mustármagos fűszerekkel tálalva

Mochar ghonto mustármagos fűszerezéssel

A mochar ghonto egy tradicionális bengáli étel, amelyet zöld banánnal készítenek. Az étel fűszeres és gazdag ízvilágú, köszönhetően a mustármag és a kurkuma kombinációjának. Ezt az ételt gyakran fogyasztják vegetáriánus étkezésként, de a fűszerezés és a friss koriander mindenkinek egy különleges ízélményt biztosít. A mochar ghonto igazi különlegesség, amely a fűszeres és enyhén édes ízek keveredésével egy igazi kulináris élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Zöld banán
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Mustármag
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkumapor
0.5 tk. Chili por
2 ek. Szezámolaj
1 tk.
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld banánt hámozd meg, majd vágd apró darabokra. Sózd meg, és hagyd 10-15 percig állni, hogy a banán levet eresszen.

    A zöld banán levének kiszűrése segít abban, hogy a végső étel ne legyen túl keserű.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A koriandert vágd finomra.

    A friss koriander hozzáadása segít kiemelni az étel ízét, és frissességet ad neki.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a mustármagot. Amikor a magok elkezdenek pattogni, add hozzá a köményt és a fokhagymát. Pirítsd őket 1-2 percig.

    A mustármag és kömény pirítása fokozza az ízeket és intenzívebbé teszi a fűszereket.

    4

    Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Ezután tedd bele a kurkumát és chili port, és keverd jól össze.

    A hagymát ne hagyd túl sokáig pirulni, mert a túl sötétre pirult hagyma keserű ízt adhat.

    5

    A zöld banánt tedd a serpenyőbe, és párold 10-12 percig, amíg megpuhul. Ha szükséges, egy kevés vizet is adhatsz hozzá.

    Ne főzd túl a banánt, mert könnyen szétmállik. Párolás közben kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá sót.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és a tetejére egy kis extra chili port is szórhatsz, ha szereted az erősebb ízeket.

    A koriander frissessége kiemeli a fűszeres étel ízét, és szép színt ad a tálalásnak.