Tofu rántva gluténmentesen, tálalva friss petrezselyemmel

Tofu rántva gluténmentesen

A Tofu rántva gluténmentesen egy egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó étel, amely minden tofu kedvelő számára tökéletes választás. A gluténmentes változat különösen népszerű a vegetáriánusok és gluténérzékenyek körében. A ropogós tofu belseje puha és ínycsiklandó, míg a fűszeres panír hozzáad egy extra ízréteget. Az ételt gyakran tálalják friss petrezselyemmel, amely frissítő hatást ad, és tökéletes kiegészítője ennek a gazdag ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tofu
100 g Rizsliszt
50 g Kukoricaliszt
1 csipet
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Fokhagyma por
3 ek. Olívaolaj
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd fel kis kockákra vagy szeletekre, attól függően, hogy milyen formában szeretnéd tálalni.

    Ha a tofu túl nedves, nyomd ki a felesleges vizet egy tiszta konyharuhával, hogy jobban át tudja venni a panírt.

    2

    Egy tálban keverd össze a rizslisztet, kukoricalisztet, sót, borsot és fokhagyma port.

    A fokhagyma por mellett egy kis paprikát is adhatsz hozzá, hogy színt és extra ízt adjon.

    3

    A tofu kockákat először forgasd meg a lisztes keverékben, hogy minden oldalról jól panírozd.

    A tofu panírozása előtt érdemes egy picit megnyomni, hogy megszabaduljon a felesleges víztől, így ropogósabb lesz.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a panírozott tofut. Süsd minden oldalát 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a tofu egyenletesen megsülethessen. Ha szükséges, több részletben süsd.

    5

    A kész tofut helyezd papírtörlőre, hogy felitassa a felesleges olajat, majd tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem nemcsak díszít, hanem frissítő hatást is ad az ételnek.