Prebiotikus céklás brokkolis étel tálalva

Prebiotikus céklás brokkolis étel

A prebiotikus céklás brokkolis étel egy tápláló, gazdag rostokban és vitaminokban gazdag étel, amely kiváló választás azok számára, akik egészséges, de ínycsiklandó ételt keresnek. A cékla és a brokkoli együtt nemcsak ízletes, hanem segítenek az emésztésben is. A prebiotikus ételek kulcsszerepet játszanak a bélflóra egyensúlyának fenntartásában, és ez az étel remek módja annak, hogy támogasd a jótékony baktériumokat a bélben. A citromlé és a szezámmag frissességet és ropogósságot ad, míg a petrezselyem színt és friss ízt ad az ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Brokkoli
2 db Cékla
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 ek. Szezámmag
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg, és vágd apró kockákra. A brokkolit is vágd rózsáira.

    Ha gyorsítani szeretnél, a céklát reszelheted is.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg pár percig.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a céklát a serpenyőhöz, és párold 5-7 percig, amíg megpuhul.

    A cékla gyorsabban párolódik, ha kockákra vágod, így kevesebb időt vesz igénybe a főzés.

    4

    A brokkolit tedd a serpenyőbe a céklával, és keverd össze. Párold még 5-6 percig, hogy mindkét zöldség megpuhuljon.

    Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy kis vizet a pároláshoz, hogy ne égjen le a zöldség.

    5

    Locsold meg a citromlével, és szórd meg a szezámmaggal, sóval, borssal és friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.

    6

    Tálald melegen, és élvezd ezt az ínycsiklandó prebiotikus ételt.

    Tálalás előtt egy kis extra petrezselyem vagy citromlé hozzáadása még finomabbá teszi.