A céklát hámozd meg, és vágd apró kockákra. A brokkolit is vágd rózsáira.
Ha gyorsítani szeretnél, a céklát reszelheted is.
A fokhagymát apróra vágd, és egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg pár percig.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserűvé válik.
Add hozzá a céklát a serpenyőhöz, és párold 5-7 percig, amíg megpuhul.
A cékla gyorsabban párolódik, ha kockákra vágod, így kevesebb időt vesz igénybe a főzés.
A brokkolit tedd a serpenyőbe a céklával, és keverd össze. Párold még 5-6 percig, hogy mindkét zöldség megpuhuljon.
Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy kis vizet a pároláshoz, hogy ne égjen le a zöldség.
Locsold meg a citromlével, és szórd meg a szezámmaggal, sóval, borssal és friss petrezselyemmel.
A citromlé frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.
Tálald melegen, és élvezd ezt az ínycsiklandó prebiotikus ételt.
Tálalás előtt egy kis extra petrezselyem vagy citromlé hozzáadása még finomabbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.