Temaki tamagoyakival, tálalva friss zöldségekkel

Temaki tamagoyakival

A temaki egy hagyományos japán étel, amelyet kézzel esznek. A temaki-t különböző töltelékekkel készítik, a tamagoyaki pedig egy ínycsiklandó japán omlett, amely gyakran kerül a sushi alapú étkezésekbe. A temaki tamagoyakival tökéletes egy friss, gazdag ízű étkezéshez, és egyszerűen elkészíthető otthon is. Az étel jól illik a japán konyha ízvilágához, és bármilyen étkezéshez tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Nori algalevél
150 g Sushi rizs
2 db Tojás
1 ek. Soya szósz
1 ek. Mirin
0.5 csipet Tengeri só
0.5 ek. Cukor
1 szál Friss zöldhagyma
1 db Avokádó
0.5 tk. Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a sushi rizst a csomagolás utasítása szerint, majd tedd egy tálba és hagyd kihűlni.

    A sushi rizs előkészítésekor mindig hagyd egy kicsit pihenni, hogy a szemek ne ragadjanak össze.

    2

    Készítsd el a tamagoyakit: a tojásokat verd fel egy tálban, adj hozzá egy kevés sót, cukrot, szójaszószt és mirint, majd keverd simára.

    A tamagoyaki elkészítésénél ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl a tojást, mert törékeny lesz.

    3

    Egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten süsd a tojáskeveréket. Használj kicsi serpenyőt, és folyamatosan öntsd a tojáskeveréket a serpenyőre, hogy több rétegben süljön.

    Lassan süsd, hogy a tojás puha és szaftos maradjon, majd a rétegeket feltekerve formázd meg a tamagoyakit.

    4

    A nori algaleveleket helyezd egy sima felületre, majd a rizst oszlasd el rajta egyenletesen. Ne tegyél túl sok rizst, mert elnehezítheti a tekercset.

    A nori algalevél és a rizs közötti egyensúlyt fontos megtalálni, hogy könnyen tekerhető legyen.

    5

    Tedd a tamagoyakit a rizs tetejére, majd adj hozzá apróra vágott avokádót és zöldhagymát.

    Az avokádó frissessége és a tamagoyaki édes íze tökéletesen kiegészítik egymást.

    6

    A nori algalevelet a szélénél kezdve szorosan tekerd fel, hogy egy jól formázott temaki-t kapj.

    A tekercselésnél ügyelj arra, hogy ne túl szoros legyen, hogy ne szakadjon el a nori.

    7

    A kész temaki-t tálald wasabival és szójaszósszal.

    A wasabi és a szójaszósz kiegészítik az étel ízét, próbálj meg kis adagokat használni, hogy ne nyomják el az alapízeket.