A tofut nyomd ki a felesleges nedvességből, és vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és reszeld le finomra.
A tofu ne legyen túl nedves, mert akkor nehezebben formázható. A sárgarépa lereszelésével könnyen felvehetjük a piték textúráját.
Egy tálban keverd össze a tofut, sárgarépát, szójaszószt, fokhagymát, kukoricakeményítőt, sót és borsot.
A fokhagymát apróra vágd, vagy reszeld le, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Formázz a keverékből kis golyókat vagy lapos pitéket.
Ne formáld túl nagyra őket, hogy a sütés közben ne essen szét. Kisebb, egyenletes golyókat készíts.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd helyezd bele a formázott pitéket. Sütés közben mindkét oldalukat süsd aranybarnára.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a piték szépen egyenletesen süljenek. Ha szükséges, süsd őket több adagban.
A kész satsuma-age-t szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy leitatd róluk a felesleges olajat. Tálald melegen, szórj rá egy kis szezámmagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.