Satsuma-age sárgarépával, aranybarna, ropogós piték tofuval és sárgarépával

Satsuma-age sárgarépával

A Satsuma-age egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran készítenek tofuval, zöldségekkel és különböző fűszerekkel. A sárgarépával készült változat különleges ízt ad neki, miközben a tofu és a zöldségek íze harmonikusan keveredik. A pite kívül ropogós, belül pedig puha és ízletes. Ezt az ételt gyakran tálalják snackként vagy előételként, és igazi finomság a japán konyha kedvelőinek. Képzeld el, ahogy a sárgarépa és tofu illata betölti a konyhát, miközben a satsuma-age egy ropogós falatként várja a vendégeket!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
1 db Sárgarépa
2 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Kukoricakeményítő
500 ml Olaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut nyomd ki a felesleges nedvességből, és vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és reszeld le finomra.

    A tofu ne legyen túl nedves, mert akkor nehezebben formázható. A sárgarépa lereszelésével könnyen felvehetjük a piték textúráját.

    2

    Egy tálban keverd össze a tofut, sárgarépát, szójaszószt, fokhagymát, kukoricakeményítőt, sót és borsot.

    A fokhagymát apróra vágd, vagy reszeld le, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Formázz a keverékből kis golyókat vagy lapos pitéket.

    Ne formáld túl nagyra őket, hogy a sütés közben ne essen szét. Kisebb, egyenletes golyókat készíts.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd helyezd bele a formázott pitéket. Sütés közben mindkét oldalukat süsd aranybarnára.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a piték szépen egyenletesen süljenek. Ha szükséges, süsd őket több adagban.

    5

    A kész satsuma-age-t szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy leitatd róluk a felesleges olajat. Tálald melegen, szórj rá egy kis szezámmagot.