Lauki thepla, tálalva friss korianderrel

Lauki thepla

A Lauki thepla egy hagyományos indiai étel, amelyet általában reggelire fogyasztanak. Az étel fő alkotóeleme a reszelt tök, amely egyedülálló ízt ad a theplának. A fűszeres tészta és a koriander kombinációja különleges ízélményt nyújt. Ez a finom étel könnyen elkészíthető otthon, és az indiai konyha egyik nagy kedvence.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lauki (tök)
250 g Búzaliszt
2 ek. Joghurt
5 db Curry levelek
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkuma
0.5 tk. Garam masala
1 db Zöld chili
1 csipet
1 ág Cilantro (koriander)
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lauki-t (tököt) hámozd meg, és reszeld le finomra. A tök levét nyomkodd ki egy konyharuhával, hogy ne legyen túl nedves.

    A tök levét fontos kinyomkodni, mert különben túl vizes lesz a tészta.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, joghurtot, köményt, kurkumát, garam masalát, és az apróra vágott zöld chilit.

    A tésztát rugalmasan kell elkészíteni, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy formálható legyen.

    3

    Add hozzá a reszelt tököt és a curry leveleket a lisztes keverékhez, majd alaposan gyúrd össze a tésztát.

    Ha a tészta túl ragacsos, egy kis extra lisztet adj hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    A tésztából készíts kis golyókat, majd nyújtsd ki őket egyenletes kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.

    A thepla nyújtásakor ügyelj arra, hogy ne nyomd túl vékonyra, mert akkor könnyen eltörhet.

    5

    Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olívaolajat, majd süsd meg a thepla mindkét oldalát aranybarnára, amíg ropogós nem lesz.

    A thepla-t ne süsd túl magas hőmérsékleten, hogy a belseje is jól átsüljön.

    6

    Tálald friss korianderrel díszítve, és fogyaszd melegen, akár chutney-val vagy joghurttal.

    A thepla tökéletes reggelire vagy egy könnyű étkezéshez.