A lauki-t (tököt) hámozd meg, és reszeld le finomra. A tök levét nyomkodd ki egy konyharuhával, hogy ne legyen túl nedves.
A tök levét fontos kinyomkodni, mert különben túl vizes lesz a tészta.
Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, joghurtot, köményt, kurkumát, garam masalát, és az apróra vágott zöld chilit.
A tésztát rugalmasan kell elkészíteni, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy formálható legyen.
Add hozzá a reszelt tököt és a curry leveleket a lisztes keverékhez, majd alaposan gyúrd össze a tésztát.
Ha a tészta túl ragacsos, egy kis extra lisztet adj hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.
A tésztából készíts kis golyókat, majd nyújtsd ki őket egyenletes kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.
A thepla nyújtásakor ügyelj arra, hogy ne nyomd túl vékonyra, mert akkor könnyen eltörhet.
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olívaolajat, majd süsd meg a thepla mindkét oldalát aranybarnára, amíg ropogós nem lesz.
A thepla-t ne süsd túl magas hőmérsékleten, hogy a belseje is jól átsüljön.
Tálald friss korianderrel díszítve, és fogyaszd melegen, akár chutney-val vagy joghurttal.
A thepla tökéletes reggelire vagy egy könnyű étkezéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.