A Tenga roselle leveleket alaposan mosd meg, majd vágd apró darabokra.
A leveleket frissen használva kapod meg a legjobb ízt, de ha szükséges, fagyasztott leveleket is használhatsz.
A lilahagymát és fokhagymát vágd apróra, a paprikát és a gyömbért is szeleteld fel.
A gyömbér friss aromája a legjobb, ha apróra vágod vagy reszeled.
Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a lilahagymát, fokhagymát, paprikát és gyömbért. Pirítsd őket pár percig, amíg az illatok felszabadulnak.
Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne keseredjen meg, és megőrizzük a friss ízét.
Add hozzá a Tenga roselle leveleket, és keverd össze a fűszerekkel. Párold őket 5-7 percig, amíg a levelek megpuhulnak.
A Tenga roselle levelek egy enyhén savanykás ízt adnak a fogásnak, így ha szükséges, egy kis cukrot is hozzáadhatsz a kiegyensúlyozott ízhatás érdekében.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a vizet. Sózd, borsozd ízlés szerint. Forrald fel, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd 15-20 percig.
A kókusztej gazdag és krémes textúrát ad az ételnek, ezért figyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megőrizzük a finom állagot.
Tálald a Tenga roselle levesét friss korianderlevelekkel díszítve.
A koriander friss, citrusos ízt ad a leveshez, és nagyszerűen kiemeli a fűszereket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.