Tenga roselle leves, tálalva korianderrel

Tenga roselle levelekkel

A Tenga roselle leves egy hagyományos indiai étel, amely a Tenga roselle levelek fűszeres, enyhén savanykás ízét ötvözi a kókusztej krémességével. A leves különleges frissességet ad a Tenga roselle levelek, amelyek gazdag tápanyagokban és vitaminokban. Az étel egyaránt frissítő és tápláló, tökéletes választás vegetáriánusok számára, akik gazdag, fűszeres ízvilágra vágynak. Az indiai konyha egyik alapját képezi, és nagyszerű étkezés a nap bármely szakaszában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tenga roselle levelek
400 ml Kókusztej
1 db Lilahagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröspaprika
1 tk. Gyömbér
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Tenga roselle leveleket alaposan mosd meg, majd vágd apró darabokra.

    A leveleket frissen használva kapod meg a legjobb ízt, de ha szükséges, fagyasztott leveleket is használhatsz.

    2

    A lilahagymát és fokhagymát vágd apróra, a paprikát és a gyömbért is szeleteld fel.

    A gyömbér friss aromája a legjobb, ha apróra vágod vagy reszeled.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a lilahagymát, fokhagymát, paprikát és gyömbért. Pirítsd őket pár percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne keseredjen meg, és megőrizzük a friss ízét.

    4

    Add hozzá a Tenga roselle leveleket, és keverd össze a fűszerekkel. Párold őket 5-7 percig, amíg a levelek megpuhulnak.

    A Tenga roselle levelek egy enyhén savanykás ízt adnak a fogásnak, így ha szükséges, egy kis cukrot is hozzáadhatsz a kiegyensúlyozott ízhatás érdekében.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a vizet. Sózd, borsozd ízlés szerint. Forrald fel, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd 15-20 percig.

    A kókusztej gazdag és krémes textúrát ad az ételnek, ezért figyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megőrizzük a finom állagot.

    6

    Tálald a Tenga roselle levesét friss korianderlevelekkel díszítve.

    A koriander friss, citrusos ízt ad a leveshez, és nagyszerűen kiemeli a fűszereket.