A mogyoró török hántolt változata, azaz a héjától megtisztított török mogyoró, egy népszerű mediterrán eredetű alapanyag, amely kiválóan illik édes és sós ételekhez is. A hámozott mogyorószemek krémes, enyhén édes ízűek, gazdagok telítetlen zsírsavakban, E-vitaminban és fehérjében.
Törökország a világ egyik legnagyobb mogyorótermelője, és a török mogyoró jellegzetessége, hogy nagyobb szemű, telt állagú, magas olajtartalommal. Rendszeres fogyasztása támogatja a szív- és érrendszer működését, és segíthet a koleszterinszint szabályozásában.
A hámozott mogyoró természetes formájában is jól emészthető, viszont pirítással fokozható az íze és eltarthatósága. Tárolása száraz, hűvös helyen, légmentesen zárva ajánlott – így megőrizhető frissessége és olajtartalma sem avasodik meg idő előtt.
A mogyoró török hántolt változata tehát egy prémium alapanyag, amely egyszerre tápláló és gasztronómiai szempontból sokoldalúan felhasználható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.