Az uborkát alaposan mosd meg, majd hámozd meg és reszeld le finomra. Ha nem szeretnél túl sok levet, nyomd ki az uborkát egy tiszta konyharuhával.
Ha nem szeretnéd, hogy túl vizes legyen a leves, az uborka levét ne öntsd ki, hanem tedd félre, és később használhatod más ételekhez.
A fokhagymát vágd apróra, vagy törd meg egy fokhagymanyomóval. Ezután egy nagy tálban keverd össze a joghurtot, az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát, sót és borsot.
A fokhagyma íze erősebb lesz, ha frissen töröd, de ha enyhébb ízt szeretnél, apróra vágva is használhatod.
Add hozzá az előkészített uborkát a joghurtos keverékhez, és jól keverd el.
A leves hűtve a legfinomabb, így ha időd engedi, pihentesd a hűtőben legalább egy órán át.
A mentát mosd meg, szárítsd meg, majd apróra vágva add a leveshez.
A friss menta különleges, frissítő ízt ad a levesnek, de ha nem található friss menta, használhatsz szárított változatot is.
Alaposan keverd össze az összes hozzávalót, és tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áll a leves, annál gazdagabb lesz az íze, tehát érdemes előre elkészíteni!
Tálald hidegen, friss mentaágakkal díszítve.
A tálalás előtt egy kevés extra olívaolajjal meglocsolhatod a leves tetejét, hogy gazdagabb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.