Tarator mentával, hűsítő nyári leves friss uborkával és mentával

Tarator mentával

A Tarator egy tradicionális balkáni étel, amely a nyári hónapok egyik kedvenc hűsítő levestípusává vált. Az uborka és a görög joghurt különleges kombinációja mellett a menta frissessége teszi igazán egyedivé ezt az ételt. A tarator hidegen a legfinomabb, így ideális választás meleg napokon. Tökéletes frissítő leves, amelyet gyorsan el lehet készíteni, és az ízek idővel csak még gazdagabbá válnak. Ha szeretnél egy különleges ízt adni a leveshez, próbáld meg egy kevés pirospaprikával megszórni a tálalás előtt!

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Görög joghurt
1 db Uborka
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ág Friss menta
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkát alaposan mosd meg, majd hámozd meg és reszeld le finomra. Ha nem szeretnél túl sok levet, nyomd ki az uborkát egy tiszta konyharuhával.

    Ha nem szeretnéd, hogy túl vizes legyen a leves, az uborka levét ne öntsd ki, hanem tedd félre, és később használhatod más ételekhez.

    2

    A fokhagymát vágd apróra, vagy törd meg egy fokhagymanyomóval. Ezután egy nagy tálban keverd össze a joghurtot, az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát, sót és borsot.

    A fokhagyma íze erősebb lesz, ha frissen töröd, de ha enyhébb ízt szeretnél, apróra vágva is használhatod.

    3

    Add hozzá az előkészített uborkát a joghurtos keverékhez, és jól keverd el.

    A leves hűtve a legfinomabb, így ha időd engedi, pihentesd a hűtőben legalább egy órán át.

    4

    A mentát mosd meg, szárítsd meg, majd apróra vágva add a leveshez.

    A friss menta különleges, frissítő ízt ad a levesnek, de ha nem található friss menta, használhatsz szárított változatot is.

    5

    Alaposan keverd össze az összes hozzávalót, és tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább áll a leves, annál gazdagabb lesz az íze, tehát érdemes előre elkészíteni!

    6

    Tálald hidegen, friss mentaágakkal díszítve.

    A tálalás előtt egy kevés extra olívaolajjal meglocsolhatod a leves tetejét, hogy gazdagabb legyen az íze.