Sunomono uborkával, vékonyra szeletelt uborka édes-savanyú páclében szezámmaggal tálalva

Sunomono uborkával

A Sunomono egy hagyományos japán előétel vagy köret, amely az egyszerűség és a frissesség tökéletes példája a japán konyhában. A név jelentése \'ecetes étel\', ami pontosan tükrözi az elkészítési módot: az uborka enyhén sós és édes-savanyú pácban készül. Technikai tanács: fontos, hogy az uborka szeletek nagyon vékonyak legyenek, mert így szívják magukba legjobban az ízeket. Ahogy az uborka és az édeskés rizsecet találkozik, frissítő és könnyed étel születik, ami különösen nyáron népszerű. A Sunomono kiváló választás könnyű köretként grillezett halak mellé vagy önállóan egy frissítő előételként. Ha extra ízélményt szeretnél, adj hozzá egy kevés wakame tengeri algát is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Uborka
60 ml Rizsecet
2 ek. Cukor
1 tk.
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az uborkákat, majd szeleteld őket nagyon vékony karikákra, lehetőleg mandolinnal, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.

    Ha nincs mandolinod, használj nagyon éles kést, és törekedj minél vékonyabb szeletekre, hogy az uborka jól átvegye a páclét.

    2

    Tedd az uborkaszeleteket egy tálba, szórd meg a sóval, majd keverd át, és hagyd állni 10 percig, hogy levet eresszenek.

    A sózás segít, hogy az uborka ropogós maradjon, és kioldja belőle a felesleges nedvességet.

    3

    Közben keverd össze a rizsecetet és a cukrot, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ez lesz az öntet.

    A rizsecetet szobahőmérsékleten keverd, így gyorsabban oldódik benne a cukor.

    4

    Nyomkodd ki az uborkából a felesleges levet, majd öntsd rá az elkészített édes-savanyú öntetet, és óvatosan forgasd össze.

    Finoman nyomkodd ki az uborkát, hogy ne törjön össze a szeletek széle.

    5

    Szórd meg pirított szezámmaggal a tetejét, majd tálald frissen vagy pár órás hűtés után.

    A pirított szezámmag erőteljesebb ízt ad, érdemes száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítani.