Mosd meg az uborkákat, majd szeleteld őket nagyon vékony karikákra, lehetőleg mandolinnal, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
Ha nincs mandolinod, használj nagyon éles kést, és törekedj minél vékonyabb szeletekre, hogy az uborka jól átvegye a páclét.
Tedd az uborkaszeleteket egy tálba, szórd meg a sóval, majd keverd át, és hagyd állni 10 percig, hogy levet eresszenek.
A sózás segít, hogy az uborka ropogós maradjon, és kioldja belőle a felesleges nedvességet.
Közben keverd össze a rizsecetet és a cukrot, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ez lesz az öntet.
A rizsecetet szobahőmérsékleten keverd, így gyorsabban oldódik benne a cukor.
Nyomkodd ki az uborkából a felesleges levet, majd öntsd rá az elkészített édes-savanyú öntetet, és óvatosan forgasd össze.
Finoman nyomkodd ki az uborkát, hogy ne törjön össze a szeletek széle.
Szórd meg pirított szezámmaggal a tetejét, majd tálald frissen vagy pár órás hűtés után.
A pirított szezámmag erőteljesebb ízt ad, érdemes száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.