Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, kurkumát, sót, kókusztejet és vizet, amíg sima palacsintatésztát nem kapsz. Hagyd pihenni 15 percet.
A pihentetés alatt a tészta jobban összeáll, így könnyebben kezelhető és szebb lesz a sütés során.
Közben reszeld le a sárgarépát vékony csíkokra és szeleteld fel az uborkát vékony szeletekre. Készítsd elő a zöldsalátát is, mosd meg és csepegtesd le alaposan.
Használj mandolint a zöldségek szeleteléséhez, így egyenletes, szép vékony csíkokat kapsz.
Egy tapadásmentes serpenyőt hevíts fel közepes lángon, kenj ki kevés olajjal, majd önts bele egy merőkanál tésztát. Forgasd meg a serpenyőt, hogy vékony rétegben elterüljön.
A palacsinta annál ropogósabb lesz, minél vékonyabban tudod eloszlatni a tésztát a serpenyőben.
Süsd a palacsintát 2-3 percig, míg a szélei aranybarnák és ropogósak nem lesznek, majd óvatosan hajtsd félbe és süsd további 1-2 percig.
Ne próbáld hamarabb hajtani, csak ha a palacsinta szélei már elváltak a serpenyőtől.
Tálald a Bánh xèo-t a friss zöldségekkel: salátalevéllel, sárgarépával és uborkával.
A palacsintát fogyasztás előtt csavarhatod salátalevélbe is, így kényelmesebb kézbe venni.
Azonnal tálald, hogy megőrizze a ropogósságát.
A Bánh xèo frissen az igazi, érdemes rögtön sütés után fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.