Patholi jackfruittal, gőzölve, tálalva friss chutney-val

Patholi jackfruittal (Ponsa Patholi)

A Patholi, más néven Ponsa Patholi, egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakkor. A fő összetevője a friss jackfruit, amely egy trópusi gyümölcs, gazdag ízével és tápanyagtartalmával. Az étel kókuszreszelékkel, cukorral, és különféle fűszerekkel készül, majd zöld rizs keveredik az ízesítéssel. A gőzölés folyamata segít, hogy az ízek egyesüljenek, és az étel finom, aromás legyen. Ez a recept egyesíti a friss és gazdag ízeket, és tökéletes választás vegetáriánus étkezésekhez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Zöld banánlevelek
200 g Zöld rizs
200 g Friss jackfruit
100 g Kókuszreszelék
80 g Cukor
1 tk. Kardamom
1 tk. Cinnamon
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld rizst alaposan mosd meg, majd áztasd vízben 2-3 órán keresztül.

    Az áztatás segít, hogy a rizs megfelelő állagot kapjon a főzés során.

    2

    A jackfruitot hámozd meg és vágd apró darabokra.

    Ha nem friss jackfruitot használsz, fagyasztott is megfelelő, de figyelj arra, hogy jól felolvaszd.

    3

    Egy tálban keverd össze a kókuszreszeléket, cukrot, kardamomot, fahéjat, és egy csipet sót. Ezt a keveréket add hozzá az apróra vágott jackfruithoz.

    Ha édesebben szereted, egy kicsit több cukrot is hozzáadhatsz.

    4

    A rizst párold meg enyhe hőmérsékleten, amíg a szemek megpuhulnak, de még nem lesznek túl puhák.

    A rizst úgy főzd, hogy ne legyen túl lágy, mert az étel végső állaga fontos lesz a csomagolásnál.

    5

    Miután a rizs kész, egy tálban keverd össze a rizst a jackfruitos keverékkel.

    Ellenőrizd, hogy az ízek jól összeértek, és ha szükséges, egy kis extra fűszert adhatsz hozzá.

    6

    A zöld banánleveleket óvatosan tedd a gőzölőbe. Egy-egy kanál rizses-jackfruitos keveréket helyezz rájuk, majd hajtsd össze a leveleket, hogy egy csomagot formálj.

    A banánlevelek jól megtartják az ételt, és a gőzölés során finom, aromás ízt adnak a fogásnak.

    7

    A kész csomagokat tedd a gőzölőbe, és gőzöld 20-25 percig, amíg a rizs és a jackfruit jól összeérnek.

    A gőzölés segít a leveleknek az étel ízét átvizelni, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    8

    Miután elkészült, tálald a Patholit melegen, frissen készített chutney-val.

    A chutney friss, pikáns íze remekül illik a Patholihoz, de akár joghurtot is adhatunk mellé.