Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kisebb hasábokra. Tedd félre.
Próbálj egyenlő méretű darabokat vágni, hogy a burgonyák egyenletesen süljenek!
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Tedd bele az édesburgonyát, és süsd őket 5-7 percig, amíg enyhén meg nem pirulnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a burgonya darabok szépen megpiruljanak és ne főjenek!
Miután a burgonya darabok megpirultak, add hozzá a vizet, cukrot, szójaszószt és a mézet. Keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.
A méz és szójaszósz különleges ízkombinációja adja a karamellizált burgonya jellegzetes ízét!
Folyamatosan kevergetve főzd a burgonyát 5-7 percig, amíg a szirup besűrűsödik és ragacsos karamellá válik.
Ne hagyd, hogy a szirup túl sokáig főjön, mert a cukor megéghet és keserűvé válik!
Amikor a szirup besűrűsödött, vedd le a tűzről, és szórd meg szezámmaggal. Tálald melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.