Satsumaimo daigaku imo, karamellizált édesburgonya szezámmaggal tálalva

Satsumaimo daigaku imo (karamellizált édesburgonya)

A Satsumaimo daigaku imo egy hagyományos japán édesség, amelyet gyakran árulnak az őszi fesztiválokon. A japán édesburgonya, más néven satsumaimo, édes és keményebb textúrájú, így tökéletes alapot ad a karamellizáláshoz. A receptben a szójaszósz és a méz keveréke adja a burgonyának azt az édes-savanyú ízt, ami a japán konyhára jellemző. Képzeld el, ahogy a szirup finoman körbefonja a burgonyát, miközben a fűszeres és édes ízek egyesülnek!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Édesburgonya
100 g Cukor
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Méz
1 ek. Szezámmag
3 ek. Olaj
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kisebb hasábokra. Tedd félre.

    Próbálj egyenlő méretű darabokat vágni, hogy a burgonyák egyenletesen süljenek!

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Tedd bele az édesburgonyát, és süsd őket 5-7 percig, amíg enyhén meg nem pirulnak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a burgonya darabok szépen megpiruljanak és ne főjenek!

    3

    Miután a burgonya darabok megpirultak, add hozzá a vizet, cukrot, szójaszószt és a mézet. Keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.

    A méz és szójaszósz különleges ízkombinációja adja a karamellizált burgonya jellegzetes ízét!

    4

    Folyamatosan kevergetve főzd a burgonyát 5-7 percig, amíg a szirup besűrűsödik és ragacsos karamellá válik.

    Ne hagyd, hogy a szirup túl sokáig főjön, mert a cukor megéghet és keserűvé válik!

    5

    Amikor a szirup besűrűsödött, vedd le a tűzről, és szórd meg szezámmaggal. Tálald melegen.