A rizslisztet és tapioca lisztet egy tálban keverd össze. Add hozzá a vizet és alaposan dolgozd ki, hogy sima tésztát kapj.
A tésztát ne gyúrd túl, hogy ne legyen kemény, hanem sima, rugalmas textúrát kapjon.
A tésztát oszd kisebb golyókká, majd formázz belőlük lapos, ovális formákat. Ez lesz a bánh bột lọc alapja.
A tésztát akkor is nyújthatod, ha egy pici vizet adsz hozzá, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A friss rákokat pucold meg, és egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg őket, hogy rózsaszínűek legyenek.
A rákokat ne pirítsd túl, mert könnyen megkeményedhetnek, és elveszíthetik a finom ízüket.
A halszószt, pálmacukrot, fokhagymát, fűszerpaprikát és sót keverd össze, hogy egy fűszeres szószt kapj.
A halszósz intenzív ízt ad az ételnek, így ha túl erősnek találod, egy kis vizet is hozzáadhatsz.
A kész tésztát helyezd forró vízbe, és főzd őket 5-7 percig, amíg átlátszóvá válnak és megpuhulnak.
A tésztát ne főzd túl, mert így könnyen szétmállhat.
A kész bánh bột lọcot tálald a rákokkal és a halszósszal. Friss korianderrel díszítve tálald.
A koriander friss íze különleges kiegészítője az ételnek, ne hagyd ki a díszítést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.