Bánh bột lọc halszósszal, tálalva friss korianderrel

Bánh bột lọc halszósszal

A Bánh bột lọc egy tradicionális vietnami étel, amely a vietnami konyha egyik legismertebb étele. A tészta alapja a rizsliszt és a tapioca liszt keveréke, amit különféle töltelékekkel lehet készíteni, például hússal, rákokkal, és különféle fűszerekkel. A halszósz az étel fő ízesítője, amely különleges, gazdag aromát ad. A Bánh bột lọc a friss korianderrel és rákokkal díszítve egy ínycsiklandó fogás, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
50 g Tapioca liszt
250 ml Víz
150 g Friss rák
2 ek. Halszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss koriander
1 ek. Pálmacukor
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Olívaolaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és tapioca lisztet egy tálban keverd össze. Add hozzá a vizet és alaposan dolgozd ki, hogy sima tésztát kapj.

    A tésztát ne gyúrd túl, hogy ne legyen kemény, hanem sima, rugalmas textúrát kapjon.

    2

    A tésztát oszd kisebb golyókká, majd formázz belőlük lapos, ovális formákat. Ez lesz a bánh bột lọc alapja.

    A tésztát akkor is nyújthatod, ha egy pici vizet adsz hozzá, hogy könnyebben kezelhető legyen.

    3

    A friss rákokat pucold meg, és egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg őket, hogy rózsaszínűek legyenek.

    A rákokat ne pirítsd túl, mert könnyen megkeményedhetnek, és elveszíthetik a finom ízüket.

    4

    A halszószt, pálmacukrot, fokhagymát, fűszerpaprikát és sót keverd össze, hogy egy fűszeres szószt kapj.

    A halszósz intenzív ízt ad az ételnek, így ha túl erősnek találod, egy kis vizet is hozzáadhatsz.

    5

    A kész tésztát helyezd forró vízbe, és főzd őket 5-7 percig, amíg átlátszóvá válnak és megpuhulnak.

    A tésztát ne főzd túl, mert így könnyen szétmállhat.

    6

    A kész bánh bột lọcot tálald a rákokkal és a halszósszal. Friss korianderrel díszítve tálald.

    A koriander friss íze különleges kiegészítője az ételnek, ne hagyd ki a díszítést.