Vágd le a kenyérszeletek héját, majd vágd őket háromszög alakú darabokra. A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, és süsd aranybarnára a kenyérdarabokat.
A kenyeret lassú tűzön süsd, hogy kívül ropogós, belül puha maradjon.
Egy edényben melegítsd fel a tejet közepes lángon, majd add hozzá a sűrített tejet és a cukrot. Folyamatos keverés mellett forrald fel, míg kissé besűrűsödik.
Ne hagyd magára a tejet, mert könnyen leéghet! Állandó keverés szükséges.
Amikor a tej sűrűsödik, keverd bele a vaníliakivonatot és a rózsavizet, majd vedd le a tűzről. Ez lesz a vaníliás öntet alapja.
A rózsavizet mindig a főzés legvégén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.
Egy tálra rendezd el a pirított kenyérdarabokat, majd öntsd rá egyenletesen a meleg vaníliás öntetet.
A kenyér felszívja a vaníliás öntetet, így érdemes még melegen tálalni a legjobb ízért.
Szórd meg szeletelt mandulával és durvára vágott pisztáciával a tetejét díszítésként.
A dióféléket előtte pirítsd meg száraz serpenyőben, hogy intenzívebb ízt kapjanak.
Hagyd pár percet állni, hogy az ízek összeérjenek, majd melegen vagy langyosan tálald.
A pihentetés alatt a kenyér tovább szívja az öntetet, még lágyabbá téve az állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.