Ezme saláta petrezselyemmel, friss paradicsommal és paprikával tálalva

Ezme petrezselyemmel

Az Ezme egy népszerű saláta, amely a Közel-Kelet gasztronómiájának egyik alapja. A zöldségek frissessége és a citromsavanyú olívaolajjal készült öntet egyedülálló ízharmóniát alkot. A petrezselyem a saláta frissítő ízét emeli ki, miközben a chili paprikával fokozottan pikáns és ízes élményben van részünk. Az Ezme ideális választás könnyű étkezésekhez, és tökéletes kísérője a grillezett húsoknak vagy akár egy egyszerű pita kenyérrel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Paradicsom
2 db Paprika
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem
2 ek. Citromlé
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat és paprikát vágd apró kockákra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, majd finomra aprítsd.

    A friss paradicsom és paprika adja a frissességet, ezért próbáld meg érett, húsos fajtát választani.

    2

    A petrezselymet aprítsd finomra, hogy jól eloszlassuk az ízt a keverékben.

    A petrezselyem frissessége és zöldessége kiemeli a többi hozzávalót, ezért ne hagyd el.

    3

    Minden hozzávalót tedd egy nagy tálba, majd öntsd rá az olívaolajat és a citromlevet.

    Az olívaolaj és citromlé frissítik az ízeket, és finom, enyhén savanykás alapot adnak a salátának.

    4

    A chili paprikát apróra vágva add hozzá a salátához, és szórd meg sóval és borssal ízlés szerint.

    A chili fokozza az étel pikantériáját, de ha nem szereted a csípőset, kevesebb chili is elég.

    5

    Alaposan keverd össze az összes hozzávalót, és hagyd egy kicsit pihenni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    A saláta akkor lesz igazán ízletes, ha legalább 30 percig pihen, hogy az ízek jól összeérjenek.