A brokkolit szedd rózsáira, és forrázd le forró vízben 3-4 percig. Ha megpuhult, tedd félre.
A brokkolit ne főzd túl, hogy ne veszítse el élénk zöld színét és tápanyagait.
A sárgarépát hámozd meg és szeleteld fel vékony karikákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A sárgarépát vékony szeletekre vágva gyorsabban megpuhul és jobban felveszi az ízeket.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig.
A hagyma és fokhagyma pirítása segít intenzívebb ízt adni az ételnek.
Add hozzá a sárgarépát, és süsd még 5-7 percig, amíg kicsit megpuhul.
Ha a sárgarépa keményebb, tedd hozzá egy kis vizet és fedő alatt párold meg.
Tedd hozzá a brokkolit a serpenyőbe, majd öntsd hozzá a tejet. Keverd össze, hogy minden zöldség átvegye a tejet.
A tej krémesebb állagot ad az ételnek, és egyensúlyba hozza az ízeket.
A kukoricakeményítőt keverd el egy kis vízben, majd add hozzá az ételhez, hogy besűrűsödjön. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A keményítő segít, hogy a szósz krémesebb és sűrűbb legyen.
Közben főzd meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Miután elkészült, szűrd le és tálald a brokkolis-zöldséges szósz mellett.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.