Causa vegana, tálalva avokádóval és friss korianderrel

Causa vegana (vegán változat)

A Causa vegana egy hagyományos perui étel, amely a vegán konyha egyik klasszikusához tartozik. Eredetileg csirkehússal és krumplival készült, de a húsmentes változatok egyre népszerűbbek. Az étel lényege az édesburgonya és avokádó krémes keveréke, amelyet csicseriborsóval és friss zöldségekkel tálalunk. A friss koriander és lime hozzáadásával a Causa vegana friss, könnyed étkezést kínál, miközben gazdag tápanyagokban és ízekben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Édesburgonya
1 db Avokádó
150 g Főtt csicseriborsó
1 ek. Lime leve
2 ek. Friss koriander
1 db Piros kaliforniai paprika
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt édesburgonyát hámozd meg, és pürésítsd egy tálban.

    A pürét addig keverd, amíg teljesen sima lesz, így könnyebben formázható.

    2

    Az avokádót vágd fel, vedd ki a magját, és kanalazd a húsát egy tálba. Törd össze, majd add hozzá a lime levét, koriandert, sót, borsot és az apróra vágott fokhagymát.

    Az avokádó krémes textúrája kiválóan passzol az édesburgonya sűrűséghez.

    3

    A piros kaliforniai paprikát vágd fel apró kockákra, és add hozzá az avokádós keverékhez.

    A paprika édes íze és roppanós textúrája jól illik az avokádóhoz és az édesburgonyához.

    4

    A csicseriborsót is pürésítsd egy kicsit, majd keverd össze az édesburgonya pürével.

    A csicseriborsó extra fehérjét ad az ételnek, így táplálóbbá válik.

    5

    A pürésített alapot formázd kis tortácskákká vagy halmokba, és tálald egy tányérra.

    Tálalás előtt egy kis olívaolajat locsolhatsz a tetejére, hogy még gazdagabb legyen az íze.

    6

    Díszítsd friss korianderrel és egy kis extra paprikával, majd tálald hidegen vagy szobahőmérsékleten.

    A friss koriander nemcsak szép, hanem frissebb ízt is ad az ételnek.