Pirítsd meg a rozskenyér szeleteket közepes lángon egy száraz serpenyőben vagy kenyérpirítóban, amíg ropogósak nem lesznek.
Ha különlegesen ropogós textúrára vágysz, a kenyérszeleteket kenheted vékonyan olívaolajjal pirítás előtt.
Az érett avokádókat vágd félbe, magozd ki, majd kanalazd ki a belsejüket. Egy villával törd pépesre, majd keverd bele a citromlevet, sót és borsot.
A citromlé nemcsak ízesít, hanem megakadályozza az avokádó barnulását is.
A retkeket alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld egy éles késsel vagy mandolinnal, hogy egyforma, szép szeleteket kapj.
A vékonyabb retek szeletek frissebb és roppanósabb élményt nyújtanak.
Kend meg a pirított kenyérszeleteket az avokádókrémmel, majd rendezd el rajtuk a retek szeleteket szépen egymásra fedve.
Ha extra krémességre vágysz, az avokádókrémet keverheted egy kevés natúr krémsajttal is.
Locsold meg a tetejét egy kevés olívaolajjal, majd szórd meg friss, apróra vágott kaporral.
Az olívaolajat közvetlen tálalás előtt locsold rá, hogy a kenyér ropogós maradjon.
Tálald azonnal frissen, hogy megőrizze ropogós textúráját és friss ízét.
Tálalás előtt 5 percre hűtőbe is teheted, hogy még frissítőbb élményt nyújtson.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.