A pisztácia hántolt változata, azaz a héjától megszabadított, ehető magbelső, a gasztronómia egyik legértékesebb és legsokoldalúbb magja. Jellegzetes zöld színe, enyhén édeskés-diós aromája és roppanós, mégis lágy textúrája miatt különösen kedvelt az édességek és sós ételek világában is.
A hámozott pisztácia nemcsak esztétikailag tetszetős, hanem kiemelkedő tápértékkel is bír. Gazdag telítetlen zsírsavakban, B-vitaminokban, rostban és antioxidánsokban, így tökéletes választás a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozáshoz.
A pisztácia hántolt változata különösen előnyös, ha azonnali felhasználásra keresel alapanyagot, amely nem igényel további tisztítást vagy héjazást. Tárolása légmentes edényben, hűvös, fénytől védett helyen javasolt, hogy megőrizze aromáját és zsírsav-összetételét.
Összegzésként: a hámozott pisztácia nemcsak luxus alapanyagként ismert, hanem valódi funkcionális élelmiszerként is megállja a helyét az egészséges táplálkozásban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.