Achari paneer tikka grillezett paneer darabok, joghurtos marinádban fűszerezve, friss korianderrel és citrommal tálalva

Achari paneer tikka (savanyúságos paneer tikka)

Az indiai konyha egyik legismertebb ételének, a paneer tikka-nak különleges változata az achari paneer tikka, amely savanykás fűszeres joghurtban marinált paneer darabokból készül. Az achari fűszerek – mint a mustármag, kömény és koriander – egy különleges ízvilágot adnak az ételnek. A grillezés során a paneer kívül ropogós, belül pedig puha marad. Az étel tökéletes választás előételnek vagy főételnek, és minden indiai étkezés igazi különlegessége lehet. Ha szereted az ínycsiklandó, fűszeres ételeket, az achari paneer tikka biztosan elnyeri a tetszésedet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Paneer
150 g Joghurt
1 ek. Mustármag
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander mag
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
1 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paneert vágd falatnyi kockákra, és tedd félre. A joghurtot öntsd egy tálba.

    A paneer legyen friss és kemény, hogy jól meg tudja tartani a marinádot.

    2

    A mustármagot, köményt és koriander magot egy száraz serpenyőben enyhén pirítsd meg, majd őröld porrá.

    A pirítás segít, hogy a fűszerek aromája intenzívebben kiemelkedjen.

    3

    A joghurtot keverd össze a pirított fűszerekkel, reszelt fokhagymával, gyömbérrel, citromlével, sóval, borssal és olívaolajjal.

    A marinádnak sűrűnek kell lennie, hogy a paneer jól átjárja.

    4

    A paneer kockákat tedd a marinádba, és alaposan forgasd meg, hogy minden darab jól bevonódjon. Tedd hűtőbe 30 percre pihenni.

    A pihenési idő alatt a paneer jól felszívja a fűszereket, így ízesebb lesz.

    5

    A grillt vagy a sütőt előmelegítve 180°C-ra, helyezd a paneer darabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy grillrácsra.

    Ha grillen sütöd, győződj meg róla, hogy a paneer nem érintkezik közvetlenül a tűzzel.

    6

    Süsd 15-20 percig, vagy amíg a paneer szépen megpirul és enyhén ropogós lesz.

    Ha grillen készíted, fordítsd meg a paneert, hogy mindkét oldala egyenletesen piruljon.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kevés citromlével, hogy friss ízt adjon.

    A citromlé frissességet és enyhe savanykás ízt ad, ami jól kiegészíti a fűszeres paneert.