A paneert vágd falatnyi kockákra, és tedd félre. A joghurtot öntsd egy tálba.
A paneer legyen friss és kemény, hogy jól meg tudja tartani a marinádot.
A mustármagot, köményt és koriander magot egy száraz serpenyőben enyhén pirítsd meg, majd őröld porrá.
A pirítás segít, hogy a fűszerek aromája intenzívebben kiemelkedjen.
A joghurtot keverd össze a pirított fűszerekkel, reszelt fokhagymával, gyömbérrel, citromlével, sóval, borssal és olívaolajjal.
A marinádnak sűrűnek kell lennie, hogy a paneer jól átjárja.
A paneer kockákat tedd a marinádba, és alaposan forgasd meg, hogy minden darab jól bevonódjon. Tedd hűtőbe 30 percre pihenni.
A pihenési idő alatt a paneer jól felszívja a fűszereket, így ízesebb lesz.
A grillt vagy a sütőt előmelegítve 180°C-ra, helyezd a paneer darabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy grillrácsra.
Ha grillen sütöd, győződj meg róla, hogy a paneer nem érintkezik közvetlenül a tűzzel.
Süsd 15-20 percig, vagy amíg a paneer szépen megpirul és enyhén ropogós lesz.
Ha grillen készíted, fordítsd meg a paneert, hogy mindkét oldala egyenletesen piruljon.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kevés citromlével, hogy friss ízt adjon.
A citromlé frissességet és enyhe savanykás ízt ad, ami jól kiegészíti a fűszeres paneert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.