Mochar ghonto burgonyával, bengáli étel tálalva

Mochar ghonto burgonyával

A Mochar ghonto egy tradicionális bengáli étel, amelyben a fő összetevő a banánvirág. A banánvirág rendkívül gazdag tápanyagokban, és jellegzetes textúrája miatt különleges élményt nyújt. Ezt az ételt gyakran készítik burgonyával és zöldségekkel, hogy gazdagabbá váljon, és ínycsiklandó kombinációt alkosson. A fűszerek, mint a garam masala és a kurkuma, hozzáadnak egy különleges aromát, amely megkülönbözteti ezt az ételt más hagyományos zöldséges ételektől.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Banánvirág
2 db Burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 db Zöld chili
100 g Zöldborsó
1 tk. Turmeric (kurkuma)
1 tk. Garam masala fűszerkeverék
0.5 tk. Mustármag
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánvirágot alaposan tisztítsd meg, távolítsd el a kemikáliákat, majd vágd apróra. A burgonyát hámozd meg és vágd kockákra.

    A banánvirágot mindig alaposan kell tisztítani, mivel a külső levelek keserűek lehetnek. Ha nem tudsz friss banánvirágot találni, használhatsz fagyasztott változatot is.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a mustármagot, és pirítsd őket, amíg pattogni nem kezdenek.

    A mustármagot alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjenek meg, és az olajba kiengedjék az ízeiket.

    3

    Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd őket, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    Ha nem szeretnéd, hogy a hagyma megégjen, alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy szépen karamellizálódjon.

    4

    Ezután tedd bele a felvágott zöld chilit, a burgonyát, a zöldborsót és a turmerikot. Pirítsd őket 3-4 percig.

    A kurkuma nemcsak ízt ad, hanem szép színt is, így figyelj, hogy ne hagyd ki.

    5

    Add hozzá a felaprított banánvirágot, sót, borsot és a garam masala fűszerkeveréket. Keverd jól össze, majd egy kis vizet adva párold, amíg a zöldségek meg nem puhulnak (kb. 15-20 perc).

    A banánvirág gyorsan átveszi a fűszerek ízét, így ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen meg.

    6

    Miután a zöldségek megpuhultak, tálald friss korianderrel megszórva.

    A koriander frissességet ad az ételnek, így ne hagyd ki, és szórd meg vele bőségesen.