A tavaszi hagymákat alaposan mosd meg, és vágd fel őket kb. 4-5 cm-es darabokra. A fehér részét és a zöld leveleit egyaránt használjuk a kimchihez.
Ne dobj el semmit! A fehér része a hagymának is finom, és sok ízt ad a kimchihez.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd tedd egy kis tálba. Add hozzá a koreai chili pelyheket, a koreai halpasztát, a cukrot és a sót. Keverd össze alaposan, hogy egy sűrű, krémes pasztát kapj.
A koreai chili pelyhek erőssége változó lehet, kezdj kevesebbel, és ha szükséges, adj hozzá többet a fűszerességhez.
A víz hozzáadásával hígítsd fel a fűszeres pasztát, hogy egy sima, kenhető szószt kapj.
Ha túl híg lesz, adj hozzá még egy kis chili pelyhet, hogy sűrűbb legyen.
A hagymákat tedd egy üvegtálba, és öntsd rá a kész pasztát. Alaposan forgasd át a hagymákat, hogy mindenhol jól bevonja a fűszeres keverék.
Viselj kesztyűt, mert a chili pelyhek irritálhatják a bőrt, és a szósz is ragadós lehet!
Fedd le a tálat és hagyd állni szobahőmérsékleten 12-24 órán keresztül, hogy a kimchi elkezdjen erjedni. Kóstold meg a folyamat végén, és ha szükséges, állítsd be a fűszerezést.
A kimchi íze egyre intenzívebbé válik az erjedés során, tehát kóstold meg időről időre, hogy elérd a kívánt ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.