Pa kimchi, tavaszi hagyma, piros fűszeres pasztával befedve

Pa kimchi - tavaszi hagyma kimchi

A kimchi, mint a koreai konyha alapvető étke, a fermentált zöldségek egyik legismertebb formája. A Pa kimchi, vagyis a tavaszi hagymás kimchi, egy könnyedebb, friss változata a hagyományos kimchinek. Eredetileg Korea vidéki területein készítették, ahol a tavaszi hagyma frissessége tökéletesen illik a fűszeres, erjesztett ízekhez. A készítés titka a megfelelő erjedési idő, ami gazdagítja az ízeket, és tökéletesen illeszkedik a koreai ételekhez. A tavaszi hagyma kimchi remek köret lehet a főételek mellé, vagy akár önálló ételként is fogyasztható. Ha szeretnél extra fűszerességet, bátran adj hozzá több chili pelyhet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tavaszi hagyma
1 ek. Koreai chili pelyhek
2 ek. Koreai halpaszta
1 tk. Cukor
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tavaszi hagymákat alaposan mosd meg, és vágd fel őket kb. 4-5 cm-es darabokra. A fehér részét és a zöld leveleit egyaránt használjuk a kimchihez.

    Ne dobj el semmit! A fehér része a hagymának is finom, és sok ízt ad a kimchihez.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd tedd egy kis tálba. Add hozzá a koreai chili pelyheket, a koreai halpasztát, a cukrot és a sót. Keverd össze alaposan, hogy egy sűrű, krémes pasztát kapj.

    A koreai chili pelyhek erőssége változó lehet, kezdj kevesebbel, és ha szükséges, adj hozzá többet a fűszerességhez.

    3

    A víz hozzáadásával hígítsd fel a fűszeres pasztát, hogy egy sima, kenhető szószt kapj.

    Ha túl híg lesz, adj hozzá még egy kis chili pelyhet, hogy sűrűbb legyen.

    4

    A hagymákat tedd egy üvegtálba, és öntsd rá a kész pasztát. Alaposan forgasd át a hagymákat, hogy mindenhol jól bevonja a fűszeres keverék.

    Viselj kesztyűt, mert a chili pelyhek irritálhatják a bőrt, és a szósz is ragadós lehet!

    5

    Fedd le a tálat és hagyd állni szobahőmérsékleten 12-24 órán keresztül, hogy a kimchi elkezdjen erjedni. Kóstold meg a folyamat végén, és ha szükséges, állítsd be a fűszerezést.

    A kimchi íze egyre intenzívebbé válik az erjedés során, tehát kóstold meg időről időre, hogy elérd a kívánt ízt.