Gravlaks narancshéjjal, vékony szeletekre vágott friss lazac, kaporral és narancshéjjal

Gravlaks narancshéjjal

A Gravlaks egy hagyományos skandináv étel, amely a friss lazacot pácolja egy keverékben sóval, cukorral és különféle fűszerekkel, majd hűtőben érlelik, hogy az ízek összeérjenek. Az étel az év bármely szakában elkészíthető, de különösen népszerű a hideg hónapokban. A narancshéj és kapor hozzáadásával a klasszikus gravlaksot egy friss és citrusos ízvilággal gazdagítjuk, amely tökéletesen illik a lazac édes, sós ízéhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 1 nap
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss lazacfilé
1 db Friss narancs
2 ek. Friss kapor
3 ek. Cukor
2 ek.
0.5 tk. Fehér bors
1 tk. Mustármag
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacfilét alaposan tisztítsd meg, és szorosan tedd egy tálba, hogy a só és cukor keverékét be tudja szívni.

    A filének a bőr nélkülinek kell lennie, és érdemes friss, jó minőségű lazacot választani.

    2

    Reszeld le a narancs héját, és egy tálban keverd össze a reszelt narancshéjat, cukrot, sót, fehér borsot és mustármagot.

    A narancshéj friss és aromás ízt ad a halnak, amely remekül harmonizál a kaporral.

    3

    A kaprot apróra vágd, és add hozzá a keverékhez. Keverd jól össze, hogy az összes hozzávaló jól eloszoljon.

    A kapor adja a gravlaks igazi, friss ízét, így mindenképp friss kaprot használj.

    4

    A keveréket alaposan dörzsöld bele a lazac filébe, majd fedd le fóliával és tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy a hal ízekkel átjárja.

    Ha van rá időd, a halat 2-3 napig is hagyhatod pihenni a hűtőben, hogy még gazdagabb legyen az íze.

    5

    Tálalás előtt vágd vékony szeletekre a lazacot, és tálald egy kis friss bagettel, olívaolajjal meglocsolva.

    Tálalhatod friss salátával vagy egy kis mustáros öntettel is a gravlaksot.