A lazacfilét alaposan tisztítsd meg, és szorosan tedd egy tálba, hogy a só és cukor keverékét be tudja szívni.
A filének a bőr nélkülinek kell lennie, és érdemes friss, jó minőségű lazacot választani.
Reszeld le a narancs héját, és egy tálban keverd össze a reszelt narancshéjat, cukrot, sót, fehér borsot és mustármagot.
A narancshéj friss és aromás ízt ad a halnak, amely remekül harmonizál a kaporral.
A kaprot apróra vágd, és add hozzá a keverékhez. Keverd jól össze, hogy az összes hozzávaló jól eloszoljon.
A kapor adja a gravlaks igazi, friss ízét, így mindenképp friss kaprot használj.
A keveréket alaposan dörzsöld bele a lazac filébe, majd fedd le fóliával és tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy a hal ízekkel átjárja.
Ha van rá időd, a halat 2-3 napig is hagyhatod pihenni a hűtőben, hogy még gazdagabb legyen az íze.
Tálalás előtt vágd vékony szeletekre a lazacot, és tálald egy kis friss bagettel, olívaolajjal meglocsolva.
Tálalhatod friss salátával vagy egy kis mustáros öntettel is a gravlaksot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.