A quinoát öblítsd át hideg vízben, majd tedd egy lábasba és adj hozzá kétszeres mennyiségű vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 15 percig, amíg a víz teljesen el nem párolog.
Ne hagyd, hogy a quinoa túl sokáig főjön, mert akkor könnyen szétmállhat. Ha túl sok vizet veszel, inkább szűrd le, mint hogy túl párolódjon!
Miközben a quinoa fő, hámozd meg és vágd apró kockákra az almákat. Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten, pirítsd meg az almát egy evőkanál mézzel és fahéjjal.
Ha az alma túl gyorsan megpuhul, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg!
Amikor a quinoa elkészült, keverd hozzá az almás keveréket. Keverd jól össze, hogy az alma íze átjárja a quinoát.
A quinoa főzéséhez felhasználhatsz egy kis almalevet is a víz helyett, hogy még gazdagabb ízt kapj!
Tálald a quinoa keveréket joghurttal, chia maggal és mandulaforgáccsal a tetején. Ízlés szerint még egy kevés mézzel is megédesítheted.
A joghurt krémes állaga remekül ellensúlyozza a quinoa és az alma textúráját. A chia mag pedig extra prebiotikus hatással bír!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.