Prebiotikus almás-fahéjas quinoa joghurttal, chia maggal és mandulaforgáccsal

Prebiotikus almás-fahéjas quinoa

A quinoa a dél-amerikai Andok hegységéből származik, és az inka civilizáció számára az egyik legfontosabb alapanyag volt. Manapság a quinoa világszerte népszerű, mivel gazdag fehérjében és rostokban. Az almás-fahéjas quinoa kombinációja nemcsak finom, hanem a bélflórát támogató prebiotikus hatású is. Az étel különösen reggelire ideális, mivel energizáló és hosszan tartó teltségérzetet ad. Az alma és fahéj édes, meleg íze pedig a hideg reggelek tökéletes kiegészítője.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Quinoa
2 db Alma
1 ek. Cinnamon
2 ek. Méz
150 g Joghurt
1 tk. Chia mag
1 ek. Mandulaforgács

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát öblítsd át hideg vízben, majd tedd egy lábasba és adj hozzá kétszeres mennyiségű vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 15 percig, amíg a víz teljesen el nem párolog.

    Ne hagyd, hogy a quinoa túl sokáig főjön, mert akkor könnyen szétmállhat. Ha túl sok vizet veszel, inkább szűrd le, mint hogy túl párolódjon!

    2

    Miközben a quinoa fő, hámozd meg és vágd apró kockákra az almákat. Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten, pirítsd meg az almát egy evőkanál mézzel és fahéjjal.

    Ha az alma túl gyorsan megpuhul, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg!

    3

    Amikor a quinoa elkészült, keverd hozzá az almás keveréket. Keverd jól össze, hogy az alma íze átjárja a quinoát.

    A quinoa főzéséhez felhasználhatsz egy kis almalevet is a víz helyett, hogy még gazdagabb ízt kapj!

    4

    Tálald a quinoa keveréket joghurttal, chia maggal és mandulaforgáccsal a tetején. Ízlés szerint még egy kevés mézzel is megédesítheted.

    A joghurt krémes állaga remekül ellensúlyozza a quinoa és az alma textúráját. A chia mag pedig extra prebiotikus hatással bír!