Samosa burgonyás-zöldborsós töltelékkel, háromszög alakú, ropogós tésztában, friss korianderrel díszítve

Samosa burgonyás-zöldborsós töltelékkel

A samosa egy klasszikus indiai étel, amelyet egy ropogós tésztába töltött fűszeres zöldségekkel készítenek. Eredetileg az indiai utcai ételek közé tartozott, de mára a világ minden táján népszerűvé vált. A burgonyás-zöldborsós töltelék egy gazdag és tápláló változatot kínál, amely könnyedén elkészíthető és tökéletes választás egy gyors falatozáshoz. A samosát gyakran tálalják chutneyval vagy joghurttal, hogy még ízletesebbé váljon.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Krumpli
100 g Zöldborsó
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk. Curry por
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 csokor Friss koriander
10 db Samosa tészta
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul. A zöldborsót főzd meg enyhén, amíg roppanós marad.

    A krumpli főzése után jól le kell szűrni, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.

    A friss gyömbér és fokhagyma kiemeli az ízeket és egy igazán különleges aromát ad a tölteléknek.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért 3-4 percig.

    Alacsonyabb hőfokon pirítsd, hogy a fokhagyma ne égjen meg, és az ízek jobban összeérjenek.

    4

    Add hozzá a curry port, köményt, borsot, és pirítsd őket együtt 2 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A fűszereket ne hagyd túl sokáig pirítani, hogy ne veszítsenek az ízükről.

    5

    Tedd hozzá a főtt krumplit és zöldborsót, majd alaposan keverd össze. Sózd és borsózd ízlés szerint.

    A krumplit villával pépesítheted, hogy simább textúrát kapj, de ha darabosabb tölteléket szeretnél, akkor ne pépesítsd túl.

    6

    Hagyjd a tölteléket lehűlni, majd vágd fel a koriandert és add hozzá a keverékhez.

    A koriander friss íze tökéletesen kiemeli a curry fűszeres aromáját.

    7

    A samosa tésztát töltsd meg a kész töltelékkel, és hajtsd össze háromszög alakúra.

    Ha a tészta nem záródik rendesen, használhatsz egy kis vízzel vizezett ujjal a szélek összeragasztásához.

    8

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és süsd a samosákat aranybarnára mindkét oldalon.

    Ne tedd túl sok samosát egyszerre a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek.