A póréhagymát vágd karikákra, a fokhagymát pedig finomra aprítva tedd félre.
A póréhagyma külső rétegeit távolítsd el, és a fehér részét használd fel, mert az a legízletesebb.
A tököt hámozd meg, és vágd kockákra. A babot öblítsd le, ha konzervet használsz, és a zöldborsót szintén párold meg.
A hokkaido tök héja ehető, így ha nem akarod hámozni, nyugodtan hagyhatod rajta.
Egy nagyobb lábasban hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre, majd add hozzá a fűszerpaprikát és a köményt.
A kömény és paprika gazdag ízt ad a fogásnak, ezért érdemes jól összepirítani őket.
Tedd hozzá a tököt, és pirítsd 5-7 percig. Közben öntsd hozzá a kókusztejet, és add hozzá a babot és zöldborsót.
A kókusztej krémes textúrát ad az ételnek, de ha nem kedveled, használhatsz más növényi tejet is.
Főzd a zöldségeket alacsony lángon 15-20 percig, amíg a tök és a bab megpuhul.
Ha túl sűrű lenne, egy kis víz is hozzáadható, hogy könnyedebb legyen a textúra.
A főzés végén sózd, borsozd, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és díszítésként is szépen mutat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.