Prebiotikus póréhagymás-tökös egytálétel, friss zöldségekkel és babbal tálalva

Prebiotikus póréhagymás-tökös egytálétel

A póréhagymás-tökös egytálétel egy klasszikus, prebiotikus étel, amely tele van rostokkal és egészséges tápanyagokkal. Az étel gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, különösen a póréhagyma és a tök jótékony hatásainak köszönhetően. A kókusztej selymes, gazdag ízt ad az ételnek, amelyet babbal és zöldségekkel gazdagítunk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
400 g Hokkaido tök
100 g Zöldborsó
200 g Fehér bab
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
200 ml Kókusztej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd karikákra, a fokhagymát pedig finomra aprítva tedd félre.

    A póréhagyma külső rétegeit távolítsd el, és a fehér részét használd fel, mert az a legízletesebb.

    2

    A tököt hámozd meg, és vágd kockákra. A babot öblítsd le, ha konzervet használsz, és a zöldborsót szintén párold meg.

    A hokkaido tök héja ehető, így ha nem akarod hámozni, nyugodtan hagyhatod rajta.

    3

    Egy nagyobb lábasban hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre, majd add hozzá a fűszerpaprikát és a köményt.

    A kömény és paprika gazdag ízt ad a fogásnak, ezért érdemes jól összepirítani őket.

    4

    Tedd hozzá a tököt, és pirítsd 5-7 percig. Közben öntsd hozzá a kókusztejet, és add hozzá a babot és zöldborsót.

    A kókusztej krémes textúrát ad az ételnek, de ha nem kedveled, használhatsz más növényi tejet is.

    5

    Főzd a zöldségeket alacsony lángon 15-20 percig, amíg a tök és a bab megpuhul.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis víz is hozzáadható, hogy könnyedebb legyen a textúra.

    6

    A főzés végén sózd, borsozd, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és díszítésként is szépen mutat.