Pyttipanna marhahússal, tálalva friss petrezselyemmel

Pyttipanna marhahússal

A pyttipanna egy tradicionális magyar étel, amelyet gyakran fogyasztanak a családi ebédek alkalmával. A hús, a zöldségek és a krumpli egyszerű, de tápláló kombinációja egyedülálló ízt ad a tálhoz. A pyttipanna különböző változatait találhatjuk Magyarországon, de a marhahúsos változat mindig a legnépszerűbb. Ez az étel könnyen elkészíthető és mindenkinek ízleni fog – tökéletes választás családi étkezésekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
4 db Krumpli
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
200 g Zöldborsó
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra, és sózd, borsozd meg. A krumplit, sárgarépát hámozd meg, és vágd fel kockákra.

    A hús kockázása előtt győződj meg róla, hogy éles késed van, hogy könnyedén fel tudd vágni.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, majd pirítsd meg a marhahúst közepes lángon. Ha a hús megpirult, vedd ki és tedd félre.

    A hús pirítása közben ügyelj arra, hogy ne zsúfolj túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, különben nem pirul meg rendesen.

    3

    A serpenyőben, ugyanabban az olajban, pirítsd meg a felkockázott hagymát és fokhagymát. Amikor üvegesedni kezd, add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót.

    A fokhagymát mindig finomra vágd, hogy ne égjen meg a serpenyőben, mert keserű ízt adhat.

    4

    Amikor a zöldségek is pirulni kezdtek, add hozzá a főtt krumplit és a marhahúst. Keverd jól össze, és párold 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A krumpli főzése után ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne legyen túlságosan puha és összeomló.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, hogy szép színt adjon és friss ízt biztosítson.

    A petrezselymet mindig frissen tedd hozzá, hogy ne veszítse el aromáját a főzés során.