A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
Ne használj túl forró vizet, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Az ideális hőmérséklet körülbelül 37°C.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős keveréket, a joghurtot és az olajat. Keverd össze alaposan.
A joghurt lágyítja a naan tésztáját, így finomabb és puhább lesz.
Gyúrd a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, körülbelül 8-10 percig. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.
A tészta legyen puha, de ne ragadjon, ha túl ragadós, adj hozzá még egy kevés lisztet.
Helyezd a tésztát egy enyhén olajozott tálba, fedd le, és hagyd pihenni 1-1,5 órán keresztül, hogy megkeljen.
A tészta kelése során a meleg hely biztosítja a legjobb eredményt, ezért akár a sütőt is használhatod alacsony hőmérsékleten (kb. 30°C).
Miután megkelt, oszd a tésztát 6 egyenlő részre, formázz belőlük golyókat.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor nem lesz elég puha a naan belseje.
A golyókat egy lisztezett felületen nyújtsd ki, kb. 1 cm vastagságúra. Ha szeretnél csípős ízt, szórj a tésztára csiliporral, majd nyújtsd tovább.
Használhatsz extra csili pelyheket is, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, majd süsd meg a naanokat, mindkét oldalán 2-3 percig, amíg szép aranybarna és buborékos nem lesz.
Használj tapadásmentes serpenyőt vagy öntöttvas serpenyőt, hogy a naanok ne ragadjanak le.
A megsült naanokat vedd ki a serpenyőből, és kend meg egy kis olvasztott vajjal, majd szórd meg friss korianderrel.
A vaj segít, hogy a naanok extra puhákká és ínycsiklandóvá váljanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.