Tempeh sült rizsben, gazdag zöldségekkel és szójaszósszal tálalva

Tempeh sült rizsben

A tempeh sült rizsben egy ínycsiklandó, vegetáriánus étel, amelyet gyakran készítenek Ázsiában. A tempeh, mint fő fehérjeforrás, tökéletesen illik a sült rizshez, és könnyedén elkészíthető. Az étel az ízek gazdag keverékét kínálja, amelyet a szójaszósz és a friss zöldségek tesznek igazán különlegessé. A tempeh sűrű és gazdag textúrája tökéletes választás a rizshez, és mindenképpen érdemes kipróbálni vegetáriánus vagy vegán étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tempeh
200 g Rizs (barna vagy fehér)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Zöldborsó
1 db Paprika
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
1 db Tojás
1 csipet Fűszerek (só, bors)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint, majd hagyjuk kihűlni. Érdemes előző nap főzni, hogy jobban lehűljön.

    A rizst érdemes lecsepegtetni, hogy a felesleges víz elpárologjon, és a sült rizs ropogósabb legyen.

    2

    A tempeh-t vágjuk kis kockákra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a szezámolajat, és pirítsuk meg a tempeh kockákat aranybarnára.

    A tempeh lassú pirítása biztosítja, hogy kívül ropogós legyen, belül pedig puha maradjon.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és a tempeh mellé adjuk. Főzzük együtt 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A fokhagymát mindig frissen aprítsuk, hogy jobban kiadja az ízét.

    4

    Adjuk hozzá a kockázott paprikát és a zöldborsót, majd pároljuk még 5-7 percig.

    A zöldborsót frissen is használhatjuk, de mélyhűtött változat is tökéletesen megfelel.

    5

    A főtt rizst adjuk a serpenyőbe, és jól keverjük össze a zöldségekkel és tempeh-vel. Öntsük rá a szójaszószt, és fűszerezzük sóval, borssal. Főzzük még 5 percig.

    A szójaszósz az ízesítéshez szükséges, így érdemes igazítani, hogy elég sós legyen.

    6

    A végén verjünk fel egy tojást, és adjuk hozzá a rizshez. Folyamatosan kevergetve süssük addig, amíg a tojás teljesen át nem sül.

    A tojás adja a rizsnek a krémes textúrát, így fontos, hogy jól összekeverjük.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss, apróra vágott fűszernövényekkel, mint például petrezselyem vagy koriander.

    A friss fűszernövények extra frissességet adnak az ételnek, ne hagyjuk ki!