Frittata füstölt lazaccal és kaporral, egy aranybarna étel

Frittata füstölt lazaccal és kaporral

A frittata egy klasszikus olasz étel, amely tojásból készül és különböző hozzávalókkal gazdagítható. A füstölt lazac és kapor kombinációja remek ízkombinációt alkot, amely friss, fűszeres és laktató ételt eredményez. Ez a recept gyorsan elkészíthető és tökéletes választás reggelire vagy könnyű vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
200 g Füstölt lazac
2 ek. Friss kapor
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Tejszín
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.

    Minél finomabbra vágod a hagymát és fokhagymát, annál egyenletesebben fog sülni a frittata.

    2

    A füstölt lazacot apró darabokra vágjuk.

    A lazacot éles késsel vágd, hogy ne törjön össze, és könnyen egyenletes darabokat kapj.

    3

    Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsuk meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Pirítás közben a fokhagyma könnyen megéghet, ezért érdemes alacsonyabb lángon pirítani.

    4

    Közben egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejszínt, sót és borsot. Ezt követően belekeverjük a friss kaprot.

    A tejszín hozzáadása segít, hogy a frittata puhább és krémesebb legyen.

    5

    A pirított hagymás keverékhez adjuk hozzá a füstölt lazacot, és alaposan keverjük össze.

    A lazac ne legyen túl apró, hogy minden falatban érezhető legyen az íze.

    6

    Öntsük a tojásos keveréket a serpenyőbe, és lassan süssük közepes lángon, amíg a frittata közepén nem kezd megszilárdulni.

    A frittata elkészítése során ne keverd meg, csak hagyd a tojásokat szépen megszilárdulni.

    7

    Amikor a frittata szélei már megszilárdultak, de a közepén még lágy, helyezzük a serpenyőt a sütőbe, és 180°C-on süssük még 5-10 percig, amíg a teteje is meg nem pirul.

    A sütőbe helyezés során ügyelj, hogy a frittata ne túl száradjon ki, a teteje legyen aranybarnára pirulva.

    8

    Tálalás előtt szórjuk meg a frittatát reszelt sajttal, és díszítsük friss kaporral.

    A sajt reszelésekor a keményebb fajtákat válaszd, hogy szépen megolvadjanak.