Hámozd meg a csicsókát, mosd meg, majd vágd apró kockákra. Ezután tedd fel főni annyi vízben, hogy ellepje, és főzd puhára kb. 15 perc alatt.
A csicsóka gyorsan oxidálódik, ezért pucolás után azonnal főzd vagy tedd citromos vízbe!
Szűrd le a megfőtt csicsókát, hagyd kihűlni, majd turmixold össze 1 liter friss vízzel, amíg homogén állagú keveréket kapsz.
Minél simább a turmix, annál egyenletesebb lesz az ital – szükség esetén szűrd is le!
Öntsd a keveréket egy nagy, tiszta üvegbe, majd add hozzá a kefirgombákat. Fedd le egy gézlappal és rögzítsd gumival. Tedd szobahőmérsékletű, árnyékos helyre 24–48 órára.
A fermentálás során keletkező gázok miatt ne zárd le légmentesen az üveget!
Az erjedés után szűrd le a kefirgombákat, és a probiotikus csicsóka italt öntsd át egy tiszta edénybe. Add hozzá a citromlevet és a mézet, majd jól keverd el.
A citromlé élénkíti az ízeket, míg a méz természetes édességet ad az italnak.
Töltsd az italt palackba, majd tedd hűtőbe legalább 1 órára. Hidegen fogyaszd, hogy a probiotikumok hatékonyak maradjanak.
A csicsóka természetes prebiotikum, így különösen hatékony a bélflóra támogatásában!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.