Kabu-zuke tálalva, japán retek és daikon pácolva, korianderrel díszítve

Kabu-zuke

A Kabu-zuke egy hagyományos japán étel, amely pácolt zöldségekből készül, elsősorban a japán retek, vagyis Kabu és daikon felhasználásával. Ezt az ételt gyakran fogyasztják frissítő előételként vagy savanyúságként a japán konyhában. A pácolás során az ecet, a cukor és a só tökéletes egyensúlyt alkotnak, és a zöldségeket különlegesen frissítővé teszik. Az étel nemcsak ízletes, hanem könnyű is, így ideális választás a melegebb hónapokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Daikon
150 g Kabu (japán retek)
100 ml Fehér ecet
50 g Cukor
1 tk.
150 ml Víz
1 ek. Szezámolaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A daikont és a kabut (japán retket) hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre.

    A vékony szeletek segítenek a gyors pácolásban, és biztosítják, hogy a retek megfelelően átvegye az ízeket.

    2

    A vízben oldd fel a cukrot és a sót, majd tedd hozzá a fehér ecetet és a szezámolajat. Forrald fel a keveréket, majd hagyd hűlni.

    Ha nem szereted túl savanyúra, csökkentheted az ecet mennyiségét.

    3

    A felvágott zöldségeket tedd egy tálba, és öntsd rá a lehűlt pácolólevet.

    Ügyelj arra, hogy a folyadék teljesen ellepje a zöldségeket.

    4

    Hagyd pihenni a tálban legalább 1 órán keresztül, hogy a zöldségek átvegyék a pác ízét.

    A hosszabb pihentetés segít abban, hogy a zöldségek még ízletesebbek legyenek, de akár azonnal is fogyasztható.

    5

    Tálald a Kabu-zukét friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze kiemeli a pác enyhén savanykás ízét, és színt is ad az ételnek.