Probiotikus friss fűszeres kefir, uborkával, korianderrel és mentával díszítve

Probiotikus Friss fűszeres kefir

A probiotikus friss fűszeres kefir egy különleges, frissítő ital, amely gazdag probiotikumokban, segítve a bélflóra egészségét. Az indiai konyhában gyakran készítenek hasonló italokat, amelyek nemcsak ínycsiklandók, hanem jótékony hatással vannak az emésztésre is. A kefir, mint fermentált ital, tele van hasznos baktériumokkal, és remekül párosítható friss zöldségekkel és fűszerekkel, mint az uborka, koriander és menta, amelyek frissességet adnak az italnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Kefir
1 ek. Friss koriander
1 ek. Friss menta
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Olívaolaj
1 db Friss uborka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy tálba, majd add hozzá a sót és borsot.

    A kefir lehet házi vagy bolti, de a házi változat gazdagabb probiotikumokban.

    2

    A fokhagymát reszeld le, és add a kefirhez. Ezzel friss, enyhén csípős ízt adsz az italnak.

    Ha enyhébb fokhagymaízt szeretnél, csak egy kis gerezdet használj.

    3

    Az uborkát vágd apró kockákra, és add a kefirhez.

    Az uborka frissítő hatása jól illik a kefir krémes állagához, így ne hagyd ki.

    4

    A friss koriandert és mentát vágd apróra, és szórd bele a kefirbe.

    A friss fűszerek nemcsak ízesítik, hanem egyedi frissességet is adnak a kefirnek.

    5

    A citromlét is keverd bele, hogy egy frissítő savanykás ízt kapj.

    A citrom nemcsak frissítő, hanem segít a kefir ízének kiemelésében is.

    6

    Az olívaolajat öntsd bele, és keverd jól össze.

    Az olívaolaj lágyabbá teszi a kefirt, és gazdagabb textúrát ad neki.

    7

    Tálald az italt frissen, jéggel vagy hűtve, hogy még frissítőbb legyen.

    Ez a kefir különösen jól illik nyári napokra, vagy étkezések mellé frissítőként.