Az akácméz a Robinia pseudoacacia, vagyis az akácfa virágának nektárjából származó világos, lágy ízű, lassan kristályosodó mézfajta. Magyarország egyik legismertebb és legtöbbre értékelt exportterméke, köszönhetően tiszta, áttetsző arany színének, enyhén virágos illatának és hosszan folyékony állagának.
A friss akácvirág nektárja különösen magas fruktóztartalommal bír, így az ebből készült méz lassabban kristályosodik, mint más mézfajták. Íze rendkívül lágy, nem domináns, ezért kiválóan alkalmas italok és ételek édesítésére, még kis mennyiségben is.
A nyers akácméz tökéletes választás reggelikhez, süteményekhez, teákhoz és akár salátaöntetekhez is. Természetes cukorpótlóként széles körben alkalmazzák az egészségtudatos táplálkozásban.
Az akácmézet szobahőmérsékleten, légmentesen zárva, napfénytől védve ajánlott tárolni. Lassú kristályosodása miatt sokáig folyékony marad, hűtést nem igényel.
Összefoglalva: az akácméz egy lágy ízű, könnyen emészthető és természetes eredetű édesítőszer, amely a magyar méhészet egyik legismertebb és legértékesebb terméke.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.