Az aszalt alma az egyik legnépszerűbb természetes, édes és egészséges szárított gyümölcs, amely tökéletes választás nassolásra, reggelikhez vagy desszertekbe. A friss almát vékonyra szeletelve, alacsony hőfokon szárítják, így megőrizve a vitaminok és ásványi anyagok jelentős részét, miközben a víztartalom jelentősen csökken.
Az aszalt alma nemcsak ízletes, de kiváló rost-, kálium- és antioxidáns-forrás is. Segíti az emésztést, támogatja a szív egészségét, és természetes cukortartalma révén energiát ad.
Az aszalt alma hosszú ideig eltartható, ha jól záródó edényben, fénytől védett, hűvös helyen tároljuk. Felhasználás előtt nem szükséges beáztatni, de levesekhez vagy péksüteményekhez felpuhítható meleg vízben vagy teában.
Az aszalt alma magas élelmirost-tartalma támogatja az emésztést és a teltségérzet kialakulását. A benne található kálium segíti a vérnyomás egyensúlyát, míg az antioxidáns vegyületek (pl. kvercetin) védik a sejteket az oxidatív stressztől. Alacsony zsírtartalma és közepes glikémiás indexe miatt kiváló a tudatos táplálkozáshoz is.
Összefoglalva: az aszalt alma egy finom, egészséges, természetes és sokoldalúan felhasználható alapanyag, amely megőrizte a friss alma értékeit, miközben sokáig eltartható formában kínálja fel azokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.