Az avokádóolaj a friss avokádó húsából hidegen sajtolt, gazdag zöld színű, telt ízű növényi olaj, amely egyre népszerűbb az egészségtudatos étrendekben. Magas hőstabilitása, finom ízvilága és rendkívüli tápértéke miatt kitűnő választás sütéshez, főzéshez és hideg felhasználáshoz is.
A hidegen sajtolt avokádóolaj kiemelkedő egyszeresen telítetlen zsírsavakban (főként olajsavban), valamint E-vitaminban, K-vitaminban és antioxidánsokban. Ezek együtt segítik a szív- és érrendszer védelmét, a gyulladások csökkentését, valamint a bőr és szem egészségének fenntartását.
Az avokádóolaj rendszeres, mértékletes fogyasztása javíthatja a koleszterinprofil egyensúlyát, csökkentheti az LDL-szintet, miközben növelheti a HDL-szintet. E-vitamin-tartalma antioxidánsként támogatja a sejtek védelmét, míg a lutein a szem egészségéhez járul hozzá.
Magas füstpontja (~270 °C) révén az egyik legjobb hőstabil olaj, így sütéshez, grillezéshez, pirításhoz is kiváló. Emellett a hideg salátákban, turmixokban vagy bőrápolóként is jól alkalmazható.
Tárolás: Az avokádóolajat sötét, hűvös helyen célszerű tárolni, lehetőleg sötét üvegben. Hűtést nem igényel, de fénytől védve tovább megőrzi frissességét.
A avokádóolaj tehát nemcsak tápláló kulináris alapanyag, hanem egy funkcionális, természetes egészségvédő is, amely kiválóan illeszthető a modern étrendbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.