A camu camu bogyó (Myrciaria dubia) egy kis méretű, gömbölyű gyümölcs, amely az Amazonas-vidék esőerdeiben őshonos. A világ egyik legmagasabb természetes C-vitamin-tartalmú gyümölcse, amelyet elsősorban immunerősítő hatása miatt fogyasztanak.
A friss camu camu gyümölcs pirosas-lilás vagy zöldes héjú, húsa lédús, savanykás ízű, aromája enyhén citrusos. A gyümölcs természetes formájában gyorsan romlik, ezért ritkán kapható nyersen – de por vagy lé formájában széles körben elérhető.
A friss camu camu bogyó különleges ízvilágú – savasabb, mint a legtöbb ismert bogyós gyümölcs –, ezért általában italokban, smoothiekban, vitamin shotokban vagy egészségkoktélokban használják fel. Feldolgozás nélkül is fogyasztható, de a savassága miatt érdemes keverni más gyümölcsökkel.
• Smoothie
• Friss préslé vagy fagyasztott püré
• Étrendkiegészítő por formájában
• Immunerősítő teakeverékek
A camu camu bogyó friss formában gyorsan romlik, ezért szüret után rövid időn belül feldolgozzák. Friss gyümölcsként hűtve 1–2 napig tartható el, fagyasztva vagy porrá őrölve hosszabb ideig tárolható.
Összefoglalva a camu camu bogyó egy igazi amazóniai szupergyümölcs, amely természetes formában is kiválóan alkalmas az immunrendszer támogatására, antioxidáns pótlásra és vitaminbevitel kiegészítésére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.