A csicseriborsó hajtás egyre népszerűbbé válik az egészségtudatos táplálkozásban, hiszen kiváló növényi fehérjeforrás, emellett friss, ropogós textúrájával gazdagítja az ételeket. A hajtatott csicseriborsó a csíráztatási folyamat korai szakaszában kerül fogyasztásra, amikor a növény legmagasabb tápanyagtartalmát produkálja.
A hajtások világoszöldek, apró levelekkel és fehér gyökérkezdeményekkel rendelkeznek, gyakran még részben látható a csicseriborsó szem is, amelyből kinőttek. Az ízük enyhén diós, kissé zöldbabos, kiválóan illeszkedik salátákhoz, szendvicsekhez, levesekhez vagy akár smoothie-khoz is.
A csicseriborsó hajtás nyersen a leghatékonyabb, hiszen ilyenkor maradnak meg benne az élő enzimek és vitaminok. Érdemes reggelikhez, salátákhoz, hidegtálakhoz vagy díszítésként használni. Hőkezelés nélkül őrzi meg legjobban értékes összetevőit.
Ha természetes, élő és tápanyagban gazdag zöld hozzávalót keresel, a csicseriborsó hajtás kiváló választás. Egyszerűen csíráztatható otthon is, így mindig friss formában áll rendelkezésre a konyhában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.