A hanga méz egy ritkább, sötétebb árnyalatú, különleges ízvilágú mézfajta, amely a hanga virág (Calluna vulgaris) nektárjából készül. Ez a méz különösen népszerű Skóciában, Írországban és egyes közép-európai régiókban, ahol a hanga természetes tömegével fordul elő.
A hanga virág nektárja egyedülállóan sűrű és zselés állagú mézet eredményez, amely enyhén fanyar, mégis gazdag aromával bír. Jelentős antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért gyakran használják természetes immunerősítőként vagy torokfájás csillapítására is.
A hanga méz nyersen fogyasztva őrzi meg legjobban értékes összetevőit. Érdemes kanállal magában fogyasztani, vagy meleg, de nem forró italokba keverni. Kiváló választás reggeli joghurtba, zabkásába, vagy akár sajttálak mellé is.
A hanga mézet szobahőmérsékleten, napfénytől védve ajánlott tárolni. Mivel természetes módon kristályosodik, ez nem minőségromlás jele, hanem a tisztaság és nyers feldolgozás bizonyítéka.
Összefoglalva: a hanga méz egy különleges, gazdag beltartalmi értékű természetes édesítőszer, amely nemcsak finom, hanem funkcionális táplálék is, a természet ajándékaiból.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.