Az ibolya virág (Viola odorata) nemcsak a tavasz hírnöke, hanem egy meglepően sokoldalúan felhasználható ehető virág is. Illatos, kékes-lilás szirmai vizuálisan és ízvilágban is különleges kiegészítői lehetnek salátáknak, desszerteknek, teáknak vagy koktéloknak.
Az ibolyát már az ókorban is alkalmazták gyógyászati és kulináris célokra. Ma elsősorban a kreatív gasztronómia egyik népszerű ehető virágaként ismert. Illóolajai nyugtató hatásúak, miközben a virág íze enyhén édes, parfümös karakterű.
Tisztítása során óvatosan válasszuk le a szirmokat, vagy egészben is felhasználhatjuk. Csak permetezésmentes, bio forrásból származó ibolyát fogyasszunk!
Az ibolyavirág nemcsak szép, hanem egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt is értékes alapanyag:
Fogyasztása kis mennyiségben ajánlott, különösen először próbálkozók esetében. A gyermekláncfűhöz hasonlóan, az ibolya is inkább dekorációként funkcionál, mint tömeges fogyasztásra szánt alapanyag.
Frissen 1–2 napig tárolható hűtőben, nedves papírtörlő közé csomagolva. Jégkockába fagyasztható vagy kandírozva hosszabb ideig is eltartható.
Az ibolyavirág egy ízletes, dekoratív és egészségbarát választás, ha különleges kiegészítőt keresel a tányérra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.